Ga naar inhoud

Avon(d)turen in Maastricht

Maak van je avonden in Maastricht een onvergetelijke tijd. Maak een rustgevende wandeling langs de Maas, geniet van een levendig terras en smul van lokale lekkernijen op bijzondere plekken. Ervaar het bruisende culturele leven met onder andere live muziekoptredens en indrukwekkende theatervoorstellingen. In Maastricht hoef je niet stil te staan. Geniet van het moment!

Deuntjes en dansjes op muzikale klanken

Bij de Muziekgieterij draait alles om een onvergetelijke avond vol live muziek. Of je nu wilt swingen op de nostalgische klanken van de jaren 80 of wilt genieten van een bruisend zomerfestival, in dit poppodium kun je rekenen op een immers interessante agenda. Van bekende topbands tot veelbelovende opkomende artiesten, elke avond biedt weer een unieke muzikale ervaring. Elk denkbaar genre komt hier aan bod: jazz, pop, rock, country, metal, folk… noem het maar op. Ben jij in de stemming voor een avond gevuld met muziek en gezelligheid? Bekijk dan snel het programma van de Muziekgieterij en kies een avond uit die je aanspreekt.

Muziekgieterij
Boschstraat 5 | Sphinxkwartier

Arthouse en cuisine combo

Kun jij ook zo genieten van een arthouse film? Bij filmhuis Lumière kun je altijd terecht voor een film die je intrigeert. Van interessante documentaires tot culturele en internationale cinematografie… het filmprogramma bij Lumière zal nooit teleurstellen. En het leuke aan Lumière Cinema: combineer een film met een etentje van tevoren of een drankje na afloop in het restaurant café. Een bijzonder restaurant met een terras gelegen aan het water in ’t Bassin. Zo maak je er pas echt een uitje van.

Lumière Cinema
Bassin 88 | Sphinxkwartier

Wandelen, ontdekken en even stilstaan

Van Slavante tot de ENCI-groeve, de Sint Pietersberg zit vol verrassingen. Een prachtig natuurgebied met diverse bezienswaardigheden en activiteiten. Overdag kun je hier genieten van een tour door de mergelgrotten, waar je door een gids wordt geleid door de donkere grotten en indrukwekkende kunstwerken ontdekt. Maak vervolgens een uitgebreide wandeling over de berg waar je op verschillende uitzichtpunten uitkomt: het uitkijkplatform bij de ENCI, de Kiekoet en uitzicht op Château Neercanne. Sluit de dag af met een diner bij Buitengoed Slavante. Hier kun je fijn binnen of op het terras genieten van het uitzicht op de wijngaard met op de achtergrond de Maas. En als je geluk hebt, pik je de zonsondergang mee!

Buitengoed Slavante
Slavante 1 | Sint Pietersberg

Proef historie: een ambachtelijke reis

Niet helemaal in de avond, maar een leuke tip voor het einde van de middag: een tour door de brouwhistorie van Brouwerij Bosch, de laatste complete stadsbrouwerij van Maastricht. Hier komen traditie en vakmanschap samenkomen. Ontdek de goed bewaarde mouterij, brouwerij en brouwerswoning en laat je meenemen naar een tijd waarin bier nog met ambacht werd gebrouwen. Laat je verrassen door de smaken van hun ambachtelijke bieren en kies voor de 'Grand Chique de Maastricht' rondleiding. Hier proef je niet alleen verschillende bieren, maar geniet je ook van koffie, bonbons en hun overheerlijke Bosch-bier. Wat een verwennerij!

Brouwerij Bosch
Wycker Grachtstraat 26 | Wyck

Parel vol vakantiesfeer

Een jachthaven op 5 minuten van het centrum. ’t Bassin is een bijzondere plek die niet vergeten mag worden. Een bruisend stukje dat veel te bieden heeft. Ga naar de film bij Lumière, maak een boottochtje met de sloep en geniet van heerlijke visgerechten bij een van de top-restaurants gelegen aan het water. ’t Bassin is een bijzonder stukje dat door velen nog onontdekt is en in de avond favoriet door alle lampjes die de haven verlichten. Een verborgen parel die je elk moment van het jaar in vakantiesferen brengt.

Jachthaven 't Bassin
't Bassin | Sphinxkwartier

It’s showtime!

Wanneer het cultuurseizoen in volle gang is, is een theaterbezoek een uitstekend idee. Samen met je geliefde geniet je van diverse voorstellingen in het Theater aan het Vrijthof. Dit is dé plek waar cultuur tot leven komt. In dit schitterende historische gebouw smelten kunst en amusement harmonieus samen. Het theater biedt een diverse en boeiende programmering, met voor ieder wat wils: dans, muziek, toneel, musicals en meer. Ga lekker zitten, ontspan en geniet van de show.

Theater aan het Vrijthof
Vrijthof | Binnenstad

Meer inspirerende blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *