Ga naar inhoud

8x delicatessenzaken in Maastricht

Dat Maastricht de stad van de goede smaak is, dat weet je vast al lang. Maar waar je die goede smaak zelf kunt proeven... Kan nog wel eens lastig zijn. We helpen je op weg om de lekkerste delicatessen van Maastricht te ontdekken. Van rijkgevulde borrelplanken en bites voor bij je afternoon drink tot allerlei lekkers van de traiteur om je diner thuis naar een hoger niveau te tillen. Vergeet je de lokale wijnen en bieren niet?

Le Salonard

De etalage ligt vol met stapels rustieke broden en nodigt je uit om naar binnen te stappen. Let wel op, de kans is hier erg klein dat je met lege handen weer naar buiten loopt. Lokale wijnen, of juist die topwijn uit Frankrijk, zelfgemaakte worstjes en vitrines vol kaasjes. Bij Le Salonard kun je je hart ophalen. Monique en haar team helpen je graag op weg om de perfecte Franse borrelplank te creëren thuis. Ze verkopen zelfs verse oesters... Très chique!

Le Salonard
Witmakersstraat 1 | Jekerkwartier

Lekker eten en drinken in Maastricht Le Salonard Shoppen Maastricht Ruime Veilig Rondje Stad

't Rommedoeke

Met 3 filialen is 't Rommedoeke inmiddels een begrip in Maastricht als je het hebt over delicatessenzaken. Vernoemd naar misschien wel het meest beroemde (of beruchte) kaasje uit Limburg. Ze staan trouwens niet alleen bekend om hun ruime kaasassortiment, maar ook de verschillende wijnen, olijven & tapas en fijne vleeswaren. Ook een aanrader als je jouw dagelijkse 'boterham met kaas' naar een hoger niveau wil tillen... ;-) 

't Rommedoeke
Wycker Brugstraat 43 - Wyck 
De Leim 8 - Heer
Brusselse Poort 37 - Brusselse Poort

 

't Rommedoeke Wyck Borrelen Maastricht RommedoekeBorrelen Maastricht Rommedoeke

La Pepita

In de wijk Sint Pieter (maak meteen een wandeling over de Sint Pietersberg!) vind je deze parel onder de deli's. Hippe drankjes, chips in zakken die je niet wil opentrekken omdat ze er zó mooi uitzien... Maar ook broodjes to-go. Wat een understatement is, want de sandwiches bij La Pepita zijn echt uniek. Het broodje New York Reuben stilt zelfs de allergrootste honger, wauw! Next level lunch, go!

La Pepita
Glacisweg 28c | Sint Pieter

La Pepita Maastricht Deli La Pepita Maastricht Deli

A la Paco

Op Spaans delicatessengrondgebied kom je sowieso A la Paco tegen. Aan de voet van het Vrijthof stap je binnen in het walhalla van de Spaanse lekkernijen. Bocadillo serranoham to-go? Si! Tas vol tapas, olijven en brood? Si señor!! Bij A la Paco zit je goed. Letterlijk, want er is ook ruim plek om neer te strijken en je broodje in alle rust op te peuzelen.

A la Paco
Bredestraat 28 | Binnenstad

A la Paco Maastricht A la Paco Maastricht

Le Souk

Een paar deuren verder dan Le Salonard (tip 1) vind je dit kleine, maar oh zo fijne winkeltje. Bij Le Souk vind je werkelijk alle lekkers uit Marokko. De eigenaresse runt al jarenlang dit begrip in hartje centrum. Wil je écht een tip? Laat haar dan zelf een paar bakjes olijven en dips samenstellen. Zij kent als geen ander de beste smaakcombinaties voor een fijn borrelpakket. 

Le Souk
Maastrichter Heidenstraa 4a | Jekerkwartier

Le Souk Le Souk Maastricht

Traiteur Saveurs

Weer zo'n Limburgse ondernemer die kaas heeft gegeten van delicatessen. Ze zijn traditioneel, maar hip tegelijkertijd. Wandel watertandend langs de vitrines om te ontdekken wat hun assortiment is. Van kant-en-klare (streek)gerechten zoals zuurvlees tot kreeft met truffel. Het ligt aan jou hoe chique je het wil maken, maar met het assortiment van Saveurs kun je sowieso thuiskomen. Tevens een gouden tip om tijdens verjaardagen of tijdens de feestdagen zonder stress een diner op tafel te toveren! 

Traiteur Saveurs
Laag Gubbelstraat 14 (Mosae Forum) | Binnenstad 

Saveurs Maastricht Saveurs Maastricht

Gembira

In het altijd bruisende Wyck hoef je alleen maar de zalige geuren van Indonesisch eten te volgen om bij Gembira uit te komen. Hier koop je alles voor een heerlijke tafel vol Indonesische specialiteiten, die je thuis binnen een handomdraai opwarmt. Het altijd vrolijke én vriendelijke personeel helpt je graag een handje om de perfecte rijsttafel samen te stellen.

Gembira Maastricht
Wycker Brugstraat 25 | Wyck

Gembira Maastricht Gembira Maastricht

Turquoise Mosae Gusto

Tevens gelegen in het ondergrondse gedeelte van winkelcentrum Mosae Forum (net zoals Traiteur Saveurs) vind je jouw favoriete producten uit het Turkse delicatessenassortiment. Tapas zoals ansjovis op olie, verschillende (pikante!) dips en lekker brood om mee te dippen. Ze hebben tevens een verse groenten-en fruitafdeling en rekken vol met kruiden van over de hele wereld!

Turquoise Mosae Gusto
Laag Mosae Forum 15 | Binnenstad

Borrelen Mosae Gusto Turquoise Mosae Gusto

Lees hier meer culinaire blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *