Ga naar inhoud

De leukste tips voor Festival MAAS!

In 2022 vond de allerleerste editie van Festival MAAS! plaats. Een stadbreed festival met onwijs veel activiteiten en de leukste festivalsferen. Tijdens MAAS! is in elke wijk van Maastricht iets te beleven. Genieten van muziek, kunst, theater, sport en bruisende dansfeestjes. Mocht je graag weten wat een aantal highlights waren van Festival MAAS! 2022? Lees dan snel verder. Kom je de volgende keer ook?

Centrum

In het centrum van Maastricht, het hartje van de stad, is er altijd wel iets te beleven. Ook tijdens Festival MAAS! zijn er enorm veel activiteiten en evenementen. Camping Kosmos op het Vrijthof is de place to be! Tussen de caravans en tenten, met een toiletrol onder je arm, geniet je van de tofste culturele activiteiten. Of je nu houdt van het bewonderen van een foto expositie of het bijwonen van een interessant cultuur gesprek. Van theater tot bekende artiesten en van dans tot dj’s. Op Camping Kosmos beleef je het allemaal.

Foto links en rechts: camping kosmos

Jekerkwartier

Ook in het Jekerkwartier, een Frans stukje van de stad, kun je je uitleven. Het is tijdens Festival MAAS! de hotspot  voor alle cultuurliefhebbers. Bezoek diverse lezingen, talkshows, dans- en theatervoorstellingen op het PAS-festival. Een uitgebreid programma met voor ieder wat wils. Heb je trek in wat lekkers? Bezoek dan het Food Art Film Festival. Neem deel aan verschillende workshops en bewonder filmvoorstellingen waarbij smaak centraal staat, én smul uiteraard van het heerlijke eten. Maar er is nog meer te beleven in het Jekerkwartier. Ga op zoek naar de Lumière buitenbioscoop bij Tapijn, waar een verrassende en aangrijpende feelgood film te zien is. Bestel popcorn en een drankje, en ga rustig achterover zitten. Ook dat is Festival MAAS!

Foto links: Anna Nita door Jonathan Widdershoven
Foto rechts: Theatherschool De Zuiderlingen - Pesthuys Podium

Sphinxkwartier

Het bruisende Sphinxkwartier wordt steeds aantrekkelijker voor publiek. Het is al lang niet meer enkel het industriële deel van de stad. Er is van alles te zien en te beleven. Ook tijdens Festival MAAS! Ga helemaal uit je dak op muziek van de beste lokale DJ’s tijdens Terra Nova Sphinxnight! Na een succesvolle eerste editie tijdens Koningsdag zal Terra Nova de luifel, aan de voorzijde van The Social Hub, weer omtoveren tot party ground! Houd je van een feestje, kom dan gezellig dansen. Houd je meer van de kunstscène die zich in Maastricht bevindt? Loop dan even door naar Landbouwbelang, waar jonge kunstenaars een groepskunstexpositie tonen. In het Sphinxkwartier zul je je niet gaan vervelen.

Foto links en rechts: Terra Nova Sphinkxnight door Guy Houben

Stadspark

Het groene stadspark van Maastricht staat deze vier dagen in het teken van allerlei activiteiten om samen te doen met je gezin, familie, vrienden of collega’s. Laat je verrassen door de spectaculaire optredens van Kunstbende Limburg, waar jongeren hun talenten tonen aan de stad. Neem je picknickmand mee, zoek een mooie plek op, ga zitten en geniet van de adembenemende acts. Kun je echter niet stilzitten en trek je liever je actieve schoenen aan? Doe dan mee met Maastricht Sport, en ontdek jouw nieuwe favoriete sport tijdens een van de workshops. Nodig al je vrienden uit om mee te doen aan walking football. De burgemeester laat je zien hoe het moet. Daar wil je toch bij zijn?

Foto links: Maastricht Sports
Foto rechts: Stadspark - Jonathan Vos

Wyck

De hippe wijk Wyck mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst. De wijk zelf vormt altijd al een gemoedelijke sfeer. Ben jij een echte vintagelover? Ga dan op speurtocht naar de meest unieke vondsten tijdens de Wyck Vintage Fashion Market. Hier kun je urenlang rondneuzen en je ogen uitkijken bij alles wat je tegenkomt. Naast de Vintage Market kun je swingen op live Jazz muziek bij Centre Céramique en participeren in een interactief live kunstwerk in de stationshal.

Foto links: Laura Dima - Stationshal
Foto rechts: Wyck Vintage Fashion Market

Waar kun je nog meer heen?

Niet alleen in het centrum geniet je van Festival MAAS! Ook in de omliggende wijken is er het een en ander te beleven. Wil je even aan de drukte ontsnappen en stilstaan bij alles wat er om je heen te zien is? Kom dan naar het Orleansplein in de wijk Brusselsepoort en het Volksplein in de wijk Mariaberg, waar je de stad en haar inwoners op een unieke wijze beter leert kennen. Daarnaast vindt ook in Pottenberg een bijzondere act van Compagnie Covar plaats.

Foto links: Cataplanca
Foto rechts: STIL.de stad

Meer weten over Festival MAAS!?

Ben jij nieuwsgierig wat er allemaal nog meer te doen is in de stad tijdens het Festival MAAS!? Bekijk dan het volledige programma door hier te klikken. Waar je interesses ook liggen, bij Festival MAAS! vind je altijd een toffe activiteit, voorstelling, tentoonstelling of feestje, er is genoeg te doen. Kom je ook? dan zien we je daar. Tot dan!

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *