Ga naar inhoud

Jekerkwartier: gezellig toeven in het échte Maastricht

Op zoek naar dé local ervaring van Maastricht? Dan wijs ik graag naar het immer levendige Jekerkwartier. Omdat kleinschalig altijd gezellig is en verschillende leeftijden samen voor de leukste momenten zorgen. In deze wijk laat historisch Maastricht zich van z’n beste kant zien. Je komt er projecten van jonge ondernemers tegen en je kunt er een hele dag op het terras blijven zitten. Weinig wandelingen zijn zo divers als een wandeling door deze wijk. De hoogtepunten op een rijtje!

Van stadspark naar terras

Niets fijner dan je dag te beginnen met een frisse neus. Parkeer je wagen aan het stadspark, zodat je direct de eerste sfeer van het Jekerkwartier kunt opsnuiven. Maak een ommetje in het groen en geniet van de rust aan het water. Hier heb je al mooi zicht op de oude stadsmuren, maar eerst een koffie! Wandel daarvoor naar de Sint Pieterstraat, waar je een van Maastrichts meest geliefde terrassen vindt.

Van terras naar stadsomwalling

Extra energie opgedaan? Dan kun je rustig verder wandelen richting de oude, middeleeuwse vestingwerken. De trap achter het Natuurhistorisch Museum is de perfecte startplek om de muren te beklimmen en een stukje Maastricht vanuit de hoogte te ontdekken. Midden in de geschiedenis staan, geeft net dat tikkeltje extra ervaring. Wist je dat je bijna heel de oude stad ontdekt als je deze goed bewaarde muren volgt?

Van stadsomwalling naar terras

We bevinden ons in Maastricht, dus is het nu opnieuw tijd voor een glas. En misschien wel een kleine lunch. Ga daarvoor bijvoorbeeld naar de Koestraat, dat eigenlijk één lang terras is. Hier hebben zowel Zuid-Limburgse als internationale restaurants zich gevestigd. Gegarandeerd raak je hier aan de babbel met je buren. Wie een instagrammable kiekje wil maken, moet hier zijn. 

Van terras naar Quartier Latin

En over fotogenieke plekjes gesproken: die zijn er wel meer in het Jekerkwartier. De levendigste straten bevinden zich in het zogenaamde Quartier Latin. Lees: de studentenwijk, met een aantal universiteitsgebouwen, de bibliotheek, een toneelacademie, jazzbars, kunstgaleries en het conservatorium. Wandel richting de Tongersestraat, dan kom je er vanzelf terecht. Arty farty op zijn Maastrichts, kun je dit stukje van de stad noemen. De straatjes, kleinschalige zaken, en picknickende studenten in het park zijn het perfecte decor om het échte leven in Maastricht op te snuiven. 

Van Quartier Latin naar… de bar!

Volgens mij is het nu wel tijd voor een aperitief? Do as the locals do, zeggen ze, dus staan de wijn en de hapjes klaar als je terug in de richting van de Koestraat of het stadspark wandelt. Geniet hier van de aangename drukte en het geroezemoes van de stad. Het perfecte einde van een dagje authentiek Maastricht.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *