Love to shop local in Maastricht

Lokale ondernemers: je kunt er echt niet omheen in Maastricht. En dat is maar goed ook, want de lokale ondernemer heeft het allermooiste assortiment. Vaak vind je ze op verborgen plekjes in de stad, nóg meer reden om je decemberinkopen lokaal te doen. Wist je trouwens dat de meeste lokale zaken ook online te vinden zijn? Ook als je dus vanuit je luie stoel lokaal wilt shoppen, staan ze voor je klaar. Love it!

Artisinaal brood & kaas bij Le Salonard in het Jekerkwartier.

Verrassend shoppen in Maastricht - Per wijk uitgelicht

Wil je eens anders dan anders shoppen? Dat begrijpen we best, want uren in de rij staan om vervolgens in massa's aanbod te moeten duiken... Daar heeft niemand zin in. Of tijd voor, want shoppen hoeft echt niet zo tijdrovend te zijn. Als je bewust op pad gaat, kom je met de mooiste dingen thuis en heb je nog tijd om ze te bewonderen ook ;-) Daarom nemen we je graag mee op shop-tour door Maastricht.

Vintage shoppen in Wyck.

Wyck - Vintage & creatie

Laten we beginnen in Wyck. Dit bijzondere deel van de stad ligt trots aan de Maas, tussen het treinstation en de 'Oude Brug', die je naar het historische stadscentrum brengt. Wyck staat bekend om haar karakteristieke locals. In dit deel van Maastricht voelt alles ietsje rauwer, iets gedurfder. Het is echt anders dan de historische binnenstad en grenst pal aan architectonisch hoogtepunt: Céramique. We willen eigenlijk dat je het zelf gaat ontdekken, maar om alvast enkele parels uit de doeken te doen... Bezoek bijvoorbeeld GROW pop-up, een tijdelijke pop-up store met duurzame producten of ontdek het verrassende aanbod van De VerwonderinG. Vergeet tijdens het wandelen in Wyck zeker niet Villa Trepetie, met topstukken voor je interieur. Wyck staat verder bekend om een paar vintage winkels waar je echt heen moet. Als hiervan je hart sneller gaat kloppen lees dan het blog: Vintage shoppen in Maastricht.

Romantisch Wyck...

Stokstraatkwartier - Chic & trendy

Het Strokstraatkwartier staat (nationaal) bekend als de plek voor je chique aankopen. Modieuze zaken als bijvoorbeeld Kiki Niesten zijn door heel Nederland erg bekend. In december kun je hier dus terecht voor de exclusieve aankopen, cadeaus for a lifetime. Struin door de romantisch verlichte straatjes en geniet alleen al van de mooiste etalages. Een warme chocolademelk drink je bij Darq en een uitgebreide (late) lunch geniet je bij Petit Café Moriaan, het kleinste café van Nederland,gelegen aan het prachtige Op de Thermen. Dit is écht bijzonder Maastricht. Neem de tijd om deze wijk in alle rust te ontdekken. 

Hot chocolate mét een Maastrichts 'puneke' van Darq.

Sphinxkwartier - Innovatie in puurste vorm

Heb je al gehoord van het Sphinxkwartier? Als je de afgelopen 5 jaar Maastricht niet hebt bezocht, is de kans groot dat je hier nooit bent geweest. Deze wijk is namelijk dé upcoming place to be. Met de creatieve maakindustrie van Maastricht als basis, want centraal gelegen in het Sphinxkwartier vind je de voormalige Sphinxfabriek. Hier werd sanitair en servies gemaakt. Wandel eens door de Sphinxpassage om in deze historie te duiken. In deze voormalige fabriek vind je nu Bold Rooftopbar en The Student Hotel. Zeker een bezoekje waard. Ook qua shoppen kun je hier je hartje ophalen. Bij Sphinx Souvenirs shop je de mooiste keramiek en bijzonder glaswerk. Heb je groene vingers, wandel dan via de Boschstraat naar Wonderwoud. Daar tegenover ligt trouwens Confetti, leuk voor koffie met de kids én voor mooie cadeaus voor de kleinste. 


De bijzondere Sphinxpassage.

Jekerkwartier - Petit Paris

Tussen het Stadspark en de historische binnenstad vind je het Jekerkwartier. Dit stukje Maastricht voelt echt Frans aan. Dat komt door de romantische straatjes zoals de Tafelstraat en 't Kleine Grachtje. Zaken als Le Fernand brengen je op culinair gebied helemaal in Franse sferen. Wandel letterlijk door de Bisschopsmolen om te ontdekken hoe zij op authentieke wijze hun speltbrood bakken met, jawel een heuse watermolen. Een 'sjiek hoedje' koop je bij Atelier Pauline en lokale lekkernijen bij Le Salonard. Flaneren doe je in het Jekerkwartier!

Een hoedje passen bij Atelier Pauline.

Kerstmarkt - Het toppunt van decembershoppen

Ook het Vrijthof is dit jaar in een sprankelend kerstjasje gestoken. Precies waar we allemaal behoefte aan hadden. Bewust en met ruimte voor elkaar, maar bomvol winters vertier voor het hele gezin. Niet alleen een reuzenrad en overdekte schaatsbaan, maar ook een heus streekproductenplein. Maastricht heeft zo veel te bieden van eigen bodem. Met liefde gemaakt door de creatieve makers van de stad. Op het streekproductenplein koop je niet alleen de mooiste cadeaus, zoals kaasplankjes of fijne koffie, maar ook lekkers voor jezelf. Kun je meteen 's avonds van genieten! Kom je het ontdekken?