Ga naar inhoud

Maastrichtse restaurants zorgen voor een zalige kerst in 2020

 We vieren de meest hartverwarmende dagen van het jaar misschien niet aan tafel van ons favoriete restaurant.. Dat is wellicht anders dan je had verwacht. Gelukkig serveren de Maastrichtse restaurants de lekkerste menu's die we zelf nog eventjes moeten afmaken. Zitten we alsnog gebakken ;-)

Want Maastrichtenaar of niet, we houden van de stad en we maken er graag een feestje van. Ook als we niet in ons lievelingsrestaurant kunnen zitten voor de lekkerste kerstmenu’s. Nee, deze kerst vier je thuis maar wel met de smaak van Maastricht. Daarom zetten we graag de fijnste kerstmenu’s uit Maastricht voor je op een rijtje. Van 5 gangen sterrendiner, tot een bruisend cocktailmenu. Maastrichtse horeca verrast ons, weer! 

Fancy & chique - deze menu's smaken naar meer

Tout à fait
Dit restaurant bezoek je normaliter in het romantische Jekerkwartier. Helaas blijven de deuren nog eventjes gesloten. Maar deze kerst kun je alsnog genieten van het bijzondere 4 gangen menu. Voor € 55,- per persoon krijg je een bijzonder feestelijk menu, dat haal je op 24 of 25 december op in het restaurant. Zo ben je er toch nog eventjes ;-) Denk aan cannelloni's van gerookte zalm, een romige bisque en hertenmadaillons. Als dessert serveren ze een taartje van Valrhona chocolade. Wil je er een extra groot feestje van maken? Dan kun je het geheel upgraden met oesters, champagne of een zalige fles wijn. O ja, voor de kids is er een geweldig 3 gangen menu à € 20,- Meer info vind je hier!

Restaurant Rozemarijn
Uren achter het fornuis staan is niet nodig met de Christmas Box van Restaurant Rozemarijn. Deze wordt met alle liefde thuisbezorgd, maar je kunt de box ook ophalen in het restaurant gelegen in het Stokstraatkwartier. Voor een 5 gangen menu betaal je € 65,- In dit menu vind je kreeft, zacht gegaard buikspek en een klassiek hertgerecht. Als dessert een knetterend chocoladegerecht. Er is tevens een vegetarisch menu € 60,- te bestellen. Het water loopt ons al in de mond... Meer info vind je hier!

Delicious Christmas - met dank aan deze restaurants

Brandsøn
Dit restaurant, trots gelegen aan de Maas, doet natuurlijk ook mee in dit culinaire lijstje. De chef heeft een zalig 3 gangen menu samengesteld. Te starten met een pompoensoep, daarna zalm met zeewiercrumble of een klassieke steak tartaar. Als hoofdgerecht hertstoof of een zachte kabeljauw. Als dessert kun je kiezen uit tarte tatin of een assortiment Maastrichtse kazen. Ook hier mag je weer upgraden met foie gras, kaviaar of pralines van Visser Chocolade. Meer info vind je hier!

Rantrée
Of ga je voor Christmas to go by Rantrée? Dit menu bestaat uit ceviche van zeebaars, kreeftenbisque, klassieke hazenpeper, een zalige runderentrecôte en als dessert een tarte tatin. Hmmm, heb jij ook al zo'n zin gekregen in kerst? Wij wel! Dit menu kost € 65,- en kun je laten bezorgen of zelf ophalen. Meer info vind je hier!

Vino & Friends
De toppers van dit restaurant in het Stokstraatkwartier hebben een mooi kerstmenu voor je gemaakt én denken alvast mee voor Oudejaarsavond. De thuiskookbox voor kerst zit bomvol Italiaanse toppers. Zoals een rundertartaar met truffelcrème, daarna een pompoensoep met pancetta, gevolgd door ravioli van roodbaars met een kreeftensaus. Als hoofdgerecht een lekker stuk rundvlees en als dessert een lopend chocoladetaartje.... ZALIG! Meer info vind je hier!

SOFA
Dit prachtig gelegen restaurant naast Kasteel de Hoogenweerth gaat dit jaar ook verrassen met een kerstmenu voor thuis. Zacht gegaarde kalfsribeye, rijkgevulde kreeftensoep en geroosterde coquilles. Daarna een klassieke hertenbiefstuk en als toe een combi van chocolade of een kaasplateau. Dat klinkt toch geweldig? Meer info vind je hier!

 

Lekker ouderwets of even iets heel anders - wat een feestje deze kerst!

BOLD Rooftopbar
Ja, want bij al dat lekkere eten moet toch echt gedronken worden. Daarom hebben de bold guys een geweldig idee: een feestelijk cocktailmenu. Er zijn twee verschillende boxen met de ingrediënten voor de allerlekkerste cocktails. Wat je zelf nog moet doen? Erop los shaken en dan genieten! Meer info vind je hier!
 

Le Virage
De toppers van Le Virage serveren normaal de beste (kerst)gerechten. Maar in quarantaine wordt de échte ondernemer creatief, dat laat Le Virage ook nu zien. Hun gourmetboxen zijn niet aan te slepen. Want wie houdt er niet van: de hele avond tafelen rondom de sissende grilplaat? Er zijn twee boxen waaruit je kunt kiezen. Meer info vind je hier!

En als afsluiter.... - een zoete Christmas Brunch

Piece of Cake
Bij Piece of Cake kun je normaal genieten van de lekkerste brunch, high-tea of een stukje bijzonder gebak. In deze tijd verrassen ze je met een geweldige brunch voor thuis. Voor zowel jong als oud! Hoe ziet zo'n brunch er dan uit? Luxe mini broodjes, mini croissants en broodjes, scones en een zalige kerststol. Natuurlijk met verschillend beleg zoals gerookte zalm en brie met honing en noten. Ook voor de kids is er een feestelijke box! Meer info vind je hier!

We hebben een pagina met álle restaurants waar je kunt genieten van take-out of delivery. In deze lijst staat ook aangegeven welke restaurants kerstmenu's maken. Klik hier voor het overzicht.