Stijlvol winkelen in Maastricht, stad van goede smaak

Hoewel Maastricht zich qua aantal inwoners niet kan meten met grote internationale steden, heeft het toch een magische aantrekkingskracht op iedereen die van winkelen houdt. Dat komt omdat Maastricht een charmante stad is, waar niet gewandeld maar geflaneerd wordt.

De straten die met de kenmerkende kinderköpkes zijn bestraat, lenen zich praktisch gezien niet voor hooggehakte dames. Hoe dan ook valt het iedere bezoeker meteen op dat niet alleen dames, maar ook zeker de heren zich graag op en top soigneren voordat ze over deze kinderköpkes heen flaneren. Ook al is het een wandeling van huis naar kantoor, Maastrichtenaren hebben goede smaak. Zeker in de huidige tijd blijkt dat mensen die van winkelen houden, jong en oud, niet alleen kijken naar het winkelaanbod, maar ook naar de sfeer en de charme die de winkels en het winkelpersoneel uitstralen.

En op die punten scoort Maastricht bijzonder hoog. Het oude historische centrum zorgt voor een warme en gastvrije sfeer. Steden die aan een rivier liggen, hebben sowieso een pré als het gaat om beleving. De stad kent bovendien verschillende 'quartiers', elk met een eigen karakter. Dat voel je! Ook veel inwoners uit het nabij gelegen Hasselt, Luik en Aken komen graag naar deze oude Romeinse stad om winkelen te combineren met een bezoek aan een restaurant of een sfeervol terras.

Niet alleen de Maastrichtenaren staan bekend om hun goede smaak, ook de ondernemers laten dit zien. Dat zie je vooral terug als je langs de mooiste boetiekjes in het Strokstraatkwartier slentert. De welbekende boetiek van Kiki Niesten is een prachtig voorbeeld hiervan. Maastrichts ondernemerschap in haar mooiste vorm. Maar naast Kiki Niesten vind je in dit bijzondere kwartier nog talloze andere modezaken. Voeg daarbij het kwalitatief hoogstaande warenhuis De Bijenkorf en het zojuist geopende topjuweliershuis Schaap en Citroen… Need we say more?

In het aangrenzende Jekerkwartier vinden we vooral kleine galeries, wijnbars en delicatessenzaken met fantastische lokale producten. Ook hier leeft het Maastrichtse ondernemerschap, de een nog ambitieuzer dan de ander. Een belevenis op zich.

Aan de overkant van de Maas is het aanbod weer heel anders. De wijk Wyck, een tikkeltje Parijs, met een mix van mooie horecazaken, kunstgaleries en winkels met een heel eigen karakter. Hier vinden we topjuwelier Leon Martens naast de Hermès Boutique, met aan de overkant de exclusieve brillenzaak Mestrini. Meer richting het treinstation zijn de 'Modemannen' te vinden voor de mooiste Italiaanse herenkleding. Ook zij laten zien (en vertellen je bovendien graag alles erover) dat mensen in Maastricht weten wat goede smaak is. In de zijstraten, zoals de Rechtstraat, zijn het vooral kleine, eigenwijze boetieks die de aandacht trekken.

Maastricht, de stad van de goede smaak. Op zoek naar die perfecte outfit, gastvrij winkelpersoneel (met een eerlijke mening) en een ontspannend winkelervaring? Laat je verrassen in Maastricht, voordat je het weet soigneer je zelf over de kinderköpkes.