Ga naar inhoud

"Het Maastrichts Volkslied hebben we met z’n allen al ingestudeerd..."

Annemiek van Dijke (48), Amsterdam

"We zijn hier vanavond met een gezelschap dat voor het overgrote deel afkomstig is uit Zeeuws-Vlaanderen. Dat wil zeggen: oorspronkelijk, want zelf woon ik alweer een hele tijd in Amsterdam. Een gezamenlijke vriend uit Maastricht heeft ons uitgenodigd en dit uitje voor ons georganiseerd. We hadden deze zomer natuurlijk ook voor een ander evenement kunnen kiezen, er zijn er immers genoeg in Maastricht, maar het is toch ook wel bijzonder om Rieu een keertje live te zien. Het zou immers ook zonde zijn dat ik in Nederland woon en een evenement van dergelijk kaliber niet op z’n minst een keertje zou bijwonen.

Vanavond verwacht ik vooral veel gezelligheid. Omgeven door vrienden én door de klanken van Rieu, zou dat geen probleem moeten zijn. Het Maastrichts Volkslied hebben we met z’n allen al ingestudeerd – we hebben de tekst zelfs bij ons op een papiertje - zodat we straks goed voor de dag komen.  

De hoed die ik nu draag heb ik zojuist hier om de hoek gekocht. Hij past ontzettend goed bij mij – ik heb thuis een uitgebreide hoedencollectie – maar ook wel bij Rieu. Ik vond vanavond in ieder geval een mooi moment om hem direct te dragen. Op Prinsjesdag, bij Rieu én op de 50ste verjaardag van mij en mijn vriendinnen mogen er hoedjes gedragen worden!

Ik kom vaker in Maastricht. Niet héél vaak, maar gewoon soms. Maastricht is prachtig en gezellig. Als ik de stad bezoek dan is het om vrienden te bezoeken. Maar ik hier vandaag rondloop dacht ik wel: hier moet ik een keer met mijn dochter naar toe komen, een weekendje shoppen en lekker eten. Ze is veertien en vindt het hier ongetwijfeld ook geweldig.”    

Het portret van Annemiek van Dijke is onderdeel van een portrettenreeks van 11 bezoekers van de André Rieu Vrijthofconcerten in 2018. Dit is een productie van Maastricht Marketing in samenwerking met Chapeau Content Creators.

Tekst: Demy Janssen
Fotografie: Richard Stark

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *