Haw Pin

Supportersclub 'Angel-Side' van de Maastrichtse voetbalclub MVV gebruikte al vaker deze uitdrukking. Aan het begin van de corona-crisis versierde ze het MUMC+ ziekenhuis in Maastricht met een banner om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. 'Haw pin'! Houd vol, we denken aan jullie. Inspiratie voor Sarah Veenhof, werkzaam voor onder andere Maastricht Marketing, om hier iets mee te doen. De raamposter met HAW PIN was een feit. 

haw pin nexwork

haw pin nexwork

© Maastricht Marketing
Maastricht Sphinxkwartier Landbouwbelang

Maastricht Sphinxkwartier Landbouwbelang

© Maastricht Marketing

De hele wereld wil 'pin hawwe'

Sarah ontwierp voor Maastricht Marketing de raamposter. Een fleurige poster waarmee mensen vanuit thuis (want daar verblijven we immers de laatste maanden het meeste) kunnen laten zien dat we samen 'pin hawwe'. We houden vol, blijven moed houden en denken aan elkaar. Al gauw werd het assortiment uitgebreid met ansichtkaarten en T-shirts. Met de aankoop hiervan steun je tevens Stichting met je Hart Maastricht. Deze stichting zet zich in voor eenzame ouderen. In betere tijden zal er een mooi evenement georganiseerd worden, met aangesloten Maastrichtse horeca, om deze eenzame ouderen in het zonnetje te zetten. Haw Pin pakketten zijn inmiddels massaal besteld. Zelfs in Parijs en de Verenigde Staten wilden mensen 'HAW PIN' roepen! 

De opbrengst

Wat wordt er met de opbrengst gedaan? Eind september zal er op Château Neercanne een geweldige dag worden georganiseerd voor de eenzame ouderen van Maastricht. Dat zijn ongeveer 70 deelnemers aan deze topdag. Tijdens 'Haw Pin aan Tafel' zullen een paar enthousiaste horeca-ondernemers zoals Yves Mullenders (Poshoorn en Clichee), Björn Dijkstra (Le Bon Vivant), Safiere Henkes & Wouter Houten (Prix de Rome), Mark Gulikers (Café de Pepel) en Jorrit Consten (Darq) hun krachten bundelen. Château Neercanne gaat ervoor zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft zodat dit veilig kan verlopen. Met een team vrijwilligers in de bediening en niemand minder dan Frans Theunisz & Charlotte Fisser voor het muzikale vertier wordt dit sowieso een top dag. O ja, Inimini komt aan het einde van de dag op een ijsje trakteren!

Webshop