Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Maastricht. Lees meer.

Maastricht Vlaai

Gastvrijheid smaakt zoet

Maastricht staat bekend om haar goede smaak. Niet alleen in mode, maar ook qua eten. Geen bezoeker die Maastricht verlaat zonder genoten te hebben van een heerlijk stuk vlaai. In tegenstelling tot andere steden in Maastricht, snijdt dé Maastrichtenaar haar vlaai in 8 punten! Je proeft de passie en liefde voor de ambacht van het vlaaibakken in ieder stuk vlaai. Traditie & innovatie worden door de vlaaibakkers op spanning gezet en streekproducten staan bij iedere bakker centraal. Geen verjaardag, jubileum of ander groot feest zonder de vlaai. Er is zelfs een nationale feestdag voor de vlaai in het leven geroepen: de Dag van de Vlaai, jaarlijks op 25 oktober. En dit jaar is er zelfs een merchandise-lijn gelanceerd, voor de zoetste vlaai-fans!

Dé bakkers van Maastricht - van brood tot heerlijke vlaai

Dag van de Vlaai

Jaarlijks wordt op 25 oktober de vlaai in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Vlaai. Op deze dag staat de vlaai centraal, maar laten we als stad ook graag zien hoe gastvrij we zijn. Het is de dag dat heel Maastricht trakteert!

Bekijk het hier
Maastricht Vlaai Fabrizio Appelvlaai

Vlaai love you

Vlaai verbindt, dat was al duidelijk. Geen bezoek aan Limburg zonder een traktatie op het zoetste souvenir uit de streek. Maar wil je dit heerlijke gastvrije gevoel mee naar huis nemen? Dan is een T-shirt of hoodie iets voor jou. Een frivole en modieuze toevoeging aan onze collectie Maastrichtse merchandise, waar we trots op zijn! Shop ze snel, want de voorraad is beperkt. 

Shop hier!
Stokske vlaoj maastricht merchandise vlaai Stokske vlaoj maastricht merchandise vlaai
 • JE ER?

  Hoe kom

  Bereikbaar Maastricht Fietsenstalling Vrijthof Fiets
 • NACHTJE

  Blijf een

  Maastricht Overnachten Slapen Stad Vrijthof Urban Residences Appartement
 • MEER TE DOEN?

  Wat is er nog

  Maastricht Céramique Beluga
 • SHOPPEN

  Lekker

  Rechtstraat Wyck Shoppen Vintage Affair Maastricht