Highlights Magisch Maastricht

Nu de straten van Maastricht zo romantisch verlicht zijn, is het tijd om met volle teugen te genieten. Genieten van een betoverende dag in de stad. Naast Magisch Maastricht op het Vrijthof vind je deze maand in Maastricht nog veel meer leuke dingen om te zien en doen. Op deze pagina zie je de highlights!

De Magische Lichtroute

Maastricht krijgt een betoverende glans in december! Talrijke lichtjes in de bomen, prachtige guirlandes van straat tot straat, winters plezier op de pleinen en kerstklanken op bijna elke hoek. Het historische centrum straalt als nooit tevoren.

Loop de route!

SPHINX by Lumus

Van 14 december t/m 3 januari word je in het Sphinxkwartier verrast door een spectaculair lichtkunstwerk. Het kubusvormige lichtkunstwerk SPHINX by Lumus, dat is opgebouwd aan de hand van zwevende buizen, zorgt voor een interactieve, driedimensionale lichtbeleving. Licht en de omgevingsarchitectuur komen door dit kunstwerk samen, waarbij meerdere zintuigen worden geprikkeld. Het kubische ontwerp komt terug op verschillende plekken in het Sphinxkwartier.

Ervaar het!

Culturele programmering Mosae Forum

Ben je in december in Maastricht? Dan word je zomaar op straat verrast door vele vormen van cultuur. Bezoek bijvoorbeeld Mosae Forum en geniet van optredens van Glennis Grace, Emma Heesters en Belle Perez. Ook de Limburgse kerstmiddag met Beppie Kraft en Martin Hurkens mag je niet missen. Naast deze hoogtepunten zijn er in het Stokstraatkwartier, Jekerkwartier en Wyck verschillende verrassingsconcertjes. Dit mag je niet missen!
Het programma loopt van zaterdag 14 december t/m zondag 5 januari 2020.

Bekijk het programma!

Kerststallenroute

Een bijzondere wandeling, georganiseerd door de Onze Lieve Vrouwebasiliek in samenwerking met de ondernemers uit het Stokstraatkwartier. De internationale collectie kerststallen is een lust voor het oog en benadrukt de warme en intense sfeer van het kwartier.

Wie neem jij mee op pad?