Ga naar inhoud

Highlights Magisch Maastricht

Nu de straten van Maastricht zo romantisch verlicht zijn, is het tijd om met volle teugen te genieten. Genieten van een betoverende dag in de stad. Naast Magisch Maastricht Vrijthof vind je deze maand in Maastricht nog veel meer leuke dingen om te zien en doen. Op deze pagina zie je de highlights!

De Magische Lichtroutes

Maastricht krijgt een betoverende glans in december! Talrijke lichtjes in de bomen, prachtige guirlandes van straat tot straat, winters plezier op de pleinen en kerstklanken op bijna elke hoek. Het historische centrum straalt als nooit tevoren.

Loop de routes!

Magische lichtkunstwerken

In de stad vind je dit jaar twee prachtige lichtkunstwerken! Loop je toevallig over de Sint Servaasbrug, stop dan even bij het brugwachtershuisje. Hier vind je het lichtkunstwerk 'SPOT ON!' Een indrukwekkend kunstwerk in de vorm van een prachtig gedicht van stadsdichter Maarten van den Berg. Een gedicht dat voor zowel de bewoners van Maastricht als de bezoekers een betekenis heeft. Vanaf medio december is het kunstwerk te bewonderen.

Maar ook in het Sphinxkwartier is de winterse magie te voelen. Van zonsondergang tot middernacht is op het Brikkengebouw een tof lichtkunstwerk te zien. Een lichtprojectie vormt een grote adventskalender, met bewegende beelden. Hier kun je naar blijven staren!

Bekijk het lichtkunstwerk
Magisch Maastricht Lichtroute Winter in Maastricht

Culturele programmering Mosae Forum

Ben je in december in Maastricht? Dan word je zomaar op straat verrast door vele vormen van cultuur. Van swingende Jazz optredens van het conservatorium tot goochel acts en dansoptredens. Ook kun je genieten van de straattheater acts. Het straattheater is in een route te bekijken: vanaf het Vrijthof door de winkelstraten, via het Mosae Forum naar de Kesselskade, verder door naar Wyck en vervolgens weer door de winkelstraten terug naar het Vrijthof. Een culturele en dynamische beleving op iedere hoek van de straat.

Het programma loopt van vrijdag 16 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023.

Bekijk het programma!

Kerststallenroute

Een bijzondere wandeling, georganiseerd door de Onze Lieve Vrouwebasiliek in samenwerking met de ondernemers uit het Stokstraatkwartier. De internationale collectie kerststallen is een lust voor het oog en benadrukt de warme en intense sfeer van het kwartier.

Wie neem jij mee op pad?
Magisch Maastricht Intratuin Kerstboom

Magische winterwandeling Maastricht

Ga op pad met een officiële Maastricht Guide die je meeneemt op een sprookjesachtige wandeling. Een route met sprankelende lichtjes, mooi versierde straten en prachtige plekken in de stad. Maastricht is volledig in wintersferen. Geniet onderweg van een hartverwarmend drankje en ontdek de stad in een nieuw licht.

Ontdek de wandeling
Magisch Maastricht 2018 2019 vrijthof schaatsen met de kids

 

 

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *