Ga naar inhoud

Dag van de Vlaai in Maastricht

Vlaai (in 't Maastrichts zeggen we 'vlaoj') is een streekproduct waar we heel trots op zijn. Daarom dat we in 2017 de Dag van de Vlaai in het leven hebben geroepen, want zo'n mooi product verdient een eigen dag. Sindsdien vieren we het in heel Limburg en soms zelfs ver daar buiten.

De Koningsvlaai

Ter gelegenheid van Koningsdag lanceerden zes Maastrichtse vlaaibakkers op 25 oktober 2019 tijdens de Dag van de Vlaai de Maastrichtse Koningsvlaai: Appeltjes voor Oranje. Het geplande bezoek van de koninklijke familie op 27 april 2020 was voor Maastricht Marketing en de bakkers aanleiding om voor de allereerste keer sámen een vlaai te creëren. Het resultaat: een appel-abrikozen vlaai met frangipane-puddingvulling. De vlaai werd gemaakt met Maastrichtse ambacht en lokale ingrediënten. Op 27 april 2022 bezocht de koninklijke familie (eindelijk!) Maastricht en die vlaai.... Die vonden ze heerlijk! De kroon op het werk is gemaakt door DARQ Maastricht. 

Foto: Koninklijk Huis

Dag van de Vlaai Koningsvlaai Maastricht Koningsdag Koningshuis Vlaai

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *