Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Maastricht. Lees meer.

Dag van de Vlaai

Hé, er zit wat op je shirt!

Dit jaar ziet de Dag van de Vlaai er iets minder uitnodigend uit dan de vorige jaren. Helaas is dat door de gestelde maatregelen niet mogelijk. Maar de vlaai 'leeft' juist nu meer dan ooit. De vlaai verbindt ons, juist nu meer dan ooit tevoren. We kunnen elkaar niet meer bezoeken als vroeger, maar we kunnen elkaar nog steeds trakteren. Daarbij moet je ook zeker niet jezelf vergeten te trakteren, want dat is net zo belangrijk. Omdat we onze vlaai-fans niet willen teleurstellen, is er dit jaar een bijzondere collectie van onze Maastricht dialect-merchandise in het leven geroepen. Een hoodie en T-shirt voor de échte vlaailiefhebber. Maastricht is nou eenmaal de stad van de goede smaak... 

Vlaai Like This

Het zoetste souvenir uit het zuiden verdient meer dan een hapje. Daarom hebben we deze modieuze en sportieve merchandise in het leven geroepen. Unisex t-shirts voor hem & haar, maar vooral voor degene die ook zo dol is op de vlaai uit Limburg. Een oversized hoodie met 'e stökske vlaoj' geborduurd op de borst. Dit betekent 'een stukje vlaai', maar geschreven in het Maastrichtse dialect smaakt het natuurlijk naar meer. Het vrolijke T-shirt is voorzien van een vlaai-illustratie, met smaak getekend. Welke kies jij?

Shop hier!
dag van de vlaai merchandise maastricht dag van de vlaai merchandise maastricht

De Koningsvlaai

Ter gelegenheid van Koningsdag lanceerden zes Maastrichtse vlaaibakkers op 25 oktober 2019 tijdens de Dag van de Vlaai de Maastrichtse Koningsvlaai: Appeltjes voor Oranje. Het geplande bezoek van de Koninklijke Familie op 27 april 2020 was voor Maastricht Marketing en de bakkers aanleiding om voor de allereerste keer sámen een vlaai te creëren. Het resultaat: een appel-abrikozen vlaai met frangipane-puddingvulling. De vlaai werd gemaakt met Maastrichtse ambacht en lokale ingrediënten. Helaas is Koningsdag 2020 in Maastricht nooit door gegaan door de maatregelen i.v.m. het corona-virus. Hoe de plannen er in de toekomst uit zullen zien is nog niet duidelijk. De vlaai is nog steeds op bestelling te koop bij Bakkerij Mathieu Hermans, Patisserie Peter Lemmens, De Bisschopsmolen, Bakkerij Souren, Patisserie Royale en SoDelicious. De kroon op het werk is gemaakt door DARQ Maastricht. 

 • JE ER?

  Hoe kom

  Maastricht Fiets Bereikbaar Parkeren Servaasbrug
 • YOU DROP!

  Shop until

  Maastricht Shoppen Kymyka Binnenstad Centrum
 • UITAGENDA

  De complete

  Dinghuis Maastricht Bezienswaardigheden Business
 • RESTAURANTS

  De beste

  Maastricht aan Tafel Ik Hartje Maastricht SOFA