Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Franscz Witte - Wandelingen in hoop, liefde en chaos

Museum Valkenburg, Valkenburg

Franscz Witte maakt schetsen tijdens zijn wandelingen in de natuur. Deze bevatten een zekere intimiteit, onvolkomen en volkomen tegelijk.

In tegenstelling tot een schilderij is een schets altijd goed, het waardeoordeel wordt achterwege gelaten. De schetsen van Franszc zijn te vol…

In tegenstelling tot een schilderij is een schets altijd goed, het waardeoordeel wordt achterwege gelaten. De schetsen van Franszc zijn te volgen als een reis, een vloeiende beweging met rustpunten van verwondering maar met ruimte voor de aanwezigheid van de ander. Zijn ‘uitnodiging’ om mee te wandelen vraagt om een bepaalde mate van integriteit daar je tijdens de reis niet alleen het landschap maar ook het gevoelsleven van jezelf en de ander ontmoet. Ieder volgt hierin zijn eigen, unieke pad maar gaat ook de dialoog aan met de ander. De kunstenaar volgt met het oog en de hand lijnen en door het toevoegen van kleur wordt niet alleen de werkelijkheid maar ook de gelaagdheid van het beeld getoond. Omdat de schetsen voortvloeien uit de emotie van het moment van het maken, voeren ze kunstenaar en beschouwer terug naar de plaats en tijd waar ze zijn ontstaan. Het uiteindelijke eindresultaat, de schilderijen, vormen het logische vervolg op die beleving.

Prijzen

  • € 8,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *