Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expo 'Vanwege de vrienden. Erfgoed is goud waard'

Het Stadsmus, Hasselt

De tentoonstelling toont een keuze uit de honderden grote en kleine aanwinsten die Stadsmuseum Hasselt vzw voor het museum verworven heeft.

Het Stadsmus, het stadsmuseum van Hasselt, heeft zelf al een lange voorgeschiedenis. Van een klein museum met 174 voorwerpen in het begin van de 20ste eeuw tot het museum zoals het nu is: deze evolutie zou niet mogelijk geweest zijn zonder de inzet van een groep enthousiaste mensen. Stadsmuseum Hasselt vzw zorgde de voorbije 45 jaar voor tentoonstellingen en activiteiten, maar ook voor de uitbreiding van de collectie. 

Stadsmuseum Hasselt vzw zorgde ervoor dat de collectie van het museum sterk uitbreidde. Ze kocht maar liefst 584 stukken aan, die ze allemaal aan het museum schonk. De schenkingen bestonden vooral uit keramiek (239 voorwerpen) en munten (61 stuks), maar ook zilverwerk, kunstwerken, affiches, klokken, …  De tentoonstelling toont een keuze uit de honderden grote en kleine aanwinsten die Stadsmuseum Hasselt vzw voor het museum verworven heeft.

Prijzen

  • RegulierGratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *