Het Dinghuis

Een gebouw om trots op te zijn

Een waardevol gebouw dat door de jaren heen voor verschillende doeleinden is gebruikt of uitgebaat. Met bijzondere bewoners, van mens tot dier. Het Dinghuis is namelijk gebouwd in de 15e eeuw en is misschien wel het enige gebouw in Maastricht dat door de jaren heen gefunctioneerd heeft voor zó veel verschillende en gevarieerde doeleinden.

Verborgen plekken

De bekende eerste aanblik van het Dinghuis zegt niet alles, want de vele bezienswaardigheden bevinden zich soms ook op verborgen plekken, zowel aan de buiten- als binnenkant van het gebouw. Je hebt vast wel eens de klok aan de voorkant van het gebouw bekeken, maar wist je dat de ketting van de klok over verschillende verdiepingen loopt en daar te zien is? We nemen je graag mee langs de verborgen plekken van dit historische gebouw.

Lees het blog
Dinghuis Maastricht

Bewoond door dieren

Het klinkt misschien gek, maar met momenten heeft het Dinghuis bijzondere bewoners. Namelijk de 'gewone dwergvleermuis' en de 'gierzwaluw'. Dankzij onderzoek met een vleermuisdetector zijn we erachter gekomen dat de gewone dwergvleermuis verblijfplaatsen heeft in het Dinghuis. Wil je alles weten over de dierlijke bewoners? In het blog lees je hier meer over.

Lees het hier!
Dinghuis Maastricht Gierzwaluw

 • RONDLEIDING

  Boek een

 • HIGHLIGHTS

  Check alle

 • LOGEREN?

  Blijf je een nachtje

  Maastricht le Rêve Overnachten B&B Hotel Slapen
 • CULTUUR

  Ontdek de Maastrichtse

  CityGuide Maastricht