Ga naar inhoud

De allure van het Stokstraatkwartier

Hoewel de Stokstraat tegenwoordig als een van de meest luxe en exclusieve winkelstraten van Nederland wordt gezien, heeft deze straat ook heel andere tijden gekend. Als er één straat is die in de afgelopen eeuwen de nodige gedaantewisselingen heeft ondergaan, dan is het de Stokstraat wel! 

Onze Lieve Vrouwebasiliek

Zowel religieuze als niet-religieuze bezoekers én bewoners steken hier vaak een symbolisch kaarsje op. De kaarsjes weerspiegelen op bijzondere wijze in het glas waarachter Maria prijkt. Een prachtig gezicht en zeker een bezoek waard! Eenmalig of als vast ritueel. 

Bekijk de basiliek
Onze Lieve Vrouwekerk Maastricht Sterre der Zee

Stokstraatkwartier: stijlvolle inspiratie & traditie

In het Stokstraatkwartier vind je de mooiste boetiekjes met kleding, juwelen en bloemen, knusse pleintjes en fijne aperitief- en wijnbarretjes. Allemaal gelegen in karakteristieke straatjes met historische architectuur. Meer inspiratie over deze wijk?

Lees het blog!

Ontdek de andere wijken

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *