Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

GEANNULEERD: Signum Quartett & Bram van Sambeek

I.v.m. de aangepaste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is dit evenement geannuleerd. Kijk voor de actuele informatie over dit evenement op de website van de organisator.

‘Mon cheval de bataille’, zo noemde de Zweedse fagottist Frans Preumayr het Concertino dat zijn schoonvader Bernhard Crusell speciaal voor hem in 1829 had gecomponeerd. Crusell schreef het Concertino in de Franse stijl van begin 19e eeuw, met een aanstekelijke Polacca als uitsmijter. Natuurlijk met het oogmerk de veelzijdigheid van het instrument en de virtuositeit van de bespeler te etaleren. Die taak is zeer wel toevertrouwd aan de solist, Bram van Sambeek, begiftigd in 2009 met de Staatsonderscheiding Nederlandse Muziekprijs. Bram wordt begeleid door het Dui…

Lees verder

I.v.m. de aangepaste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is dit evenement geannuleerd. Kijk voor de actuele informatie over dit evenement op de website van de organisator.

‘Mon cheval de bataille’, zo noemde de Zweedse fagottist Frans Preumayr het Concertino dat zijn schoonvader Bernhard Crusell speciaal voor hem in 1829 had gecomponeerd. Crusell schreef het Concertino in de Franse stijl van begin 19e eeuw, met een aanstekelijke Polacca als uitsmijter. Natuurlijk met het oogmerk de veelzijdigheid van het instrument en de virtuositeit van de bespeler te etaleren. Die taak is zeer wel toevertrouwd aan de solist, Bram van Sambeek, begiftigd in 2009 met de Staatsonderscheiding Nederlandse Muziekprijs. Bram wordt begeleid door het Duitse Signum Quartett. Speciaal voor die combinatie waagde de Finse componist Sebastiaan Fagerlund zich onlangs - in opdracht van de Strijkkwartet Biënale Amsterdam - aan het creëren van een kwintet voor fagot en strijkkwartet. Na de pauze speelt het internationaal hoog aangeschreven Signum Quartett het wondermooie strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Schubert.

Lees minder

Prijzen

  • € 24,00

Locatie