Ga naar inhoud

Plantiarchy tentoonstelling

Maastricht

Tijdens de tentoonstelling Plantiarchy wordt het huis van Marres omgetoverd tot een wereld waarin planten het voor het zeggen hebben.

De wereld wordt letterlijk op zijn kop gezet, door middel van een enorm bos dat ondersteboven door alle ruimtes van Marres groeit. De twee verdiepingen van het huis worden ingezet om het dubbelleven dat planten leiden (boven- en onderaards) te tonen. Ook is de (pseudo)wetenschappelijke documentaire The Plantiarchy te zien, waarin de geschiedenis, het heden en de toekomst van een fictieve, invasieve plantensoort wordt onthuld.
 
De tentoonstelling is ontwikkeld door het nieuw opgerichte kunstenaarscollectief Sunflower Soup, dat zich keert tegen de gedachte dat mensen als onafhankelijk functionerende wezens de natuur overheersen. Het collectief verbindt activisme met lichtvoetigheid door met fantasierijke omkeringen te werken.

Plantiarchy combineert utopisch activisme met een sprookjesachtige werkelijkheid. De bezoekers worden uitgenodigd om zichzelf als onderdeel in plaats van apart van hun natuurlijke omgeving te zien.

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 4 juli 2023 t/m 3 september 2023

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *