Widmann in perspectief


Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Jörg Widmann is zo iemand die alles kan: hij is een van de beste klarinettisten van zijn generatie, dirigeert de grootste orkesten en hij is een van dé componisten van dit moment. Naar eigen zeggen is Widmann in zijn muziek altijd in gesprek met de klassiek-romantische componisten. Dat zijn spannende gesprekken met de hedendaagse technieken en op het randje van de atonaliteit. In dit concert hoor je zijn mooiste muziek voor klarinet, viool en piano. Als je de spannende Fünf Bruchstucke voor klarinet en piano hoort, kun je je haast niet voorstellen dat het meeslepende trio Tränen der Musen van dezelfde componist is. En dan de grote Sommersonate voor vi…

Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Jörg Widmann is zo iemand die alles kan: hij is een van de beste klarinettisten van zijn generatie, dirigeert de grootste orkesten en hij is een van dé componisten van dit moment. Naar eigen zeggen is Widmann in zijn muziek altijd in gesprek met de klassiek-romantische componisten. Dat zijn spannende gesprekken met de hedendaagse technieken en op het randje van de atonaliteit. In dit concert hoor je zijn mooiste muziek voor klarinet, viool en piano. Als je de spannende Fünf Bruchstucke voor klarinet en piano hoort, kun je je haast niet voorstellen dat het meeslepende trio Tränen der Musen van dezelfde componist is. En dan de grote Sommersonate voor viool en piano: een werk met een enorme zeggingskracht. Drie specialisten in hedendaagse muziek voeren dit concert uit. Twee hoogbegaafde Russische musiciennes die in Nederland hun tweede thuis hebben gevonden en een topklarinettist die zijn instrument durft te laten zingen, maar ook breekbaar en hartstochtelijk te laten zijn. Laat je verrassen door de muziek van Jörg Widmann.

Wanneer

  • dinsdag 25 januari 2022om 20.30 uur

Prijzen

  • € 18,00

Locatie