Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Prepper Paradise

Maastricht

In de tentoonstelling koppelen we de verbeelding van het einde der tijden in kunst, ontwerp, architectuur en wetenschap aan droombeelden en speculaties over hoe we ons daarop kunnen voorbereiden.

In de nieuwe tentoonstelling van gastcurator Ward Janssen, wordt de verbeelding van het einde der tijden in kunst, ontwerp, architectuur en wetenschap gekoppeld aan droombeelden en speculaties over hoe we ons daarop kunnen voorbereiden.

Van het bouwen van bunkers en panic rooms in de Euregio tot het ontwerp van voedsel en urban farming; van Bu…

In de nieuwe tentoonstelling van gastcurator Ward Janssen, wordt de verbeelding van het einde der tijden in kunst, ontwerp, architectuur en wetenschap gekoppeld aan droombeelden en speculaties over hoe we ons daarop kunnen voorbereiden.

Van het bouwen van bunkers en panic rooms in de Euregio tot het ontwerp van voedsel en urban farming; van Bunker shopping with the Kardashians tot speculatieve steden van de toekomst; van voedselvoorraden voor jarenlange zelfredzaamheid tot het laten invriezen van je overleden lichaam – we bereiden ons te pas en te onpas, en de een wat meer dan de ander, voor op onvoorziene en onzekere toekomsten. Maar waar we de doomsday prepper en survivalist wel eens afdoen als een zonderlinge eenling, kunnen we ons ook afvragen of er niet juist een optimisme en utopisme uit het fenomeen spreekt. Immers, een wereld verwoest door oorlog, pandemieën en klimaatverandering, moet daarna weer opnieuw worden ontworpen. Hoe kunnen we zeker weten dat we het dan wél goed doen?

In de expo komen werken en verhalen samen van kunstenaars, architecten, ontwerpers en wetenschappers, zoals Stine Deja (DK), Ted Noten (NL), Paul Kuipers (NL), Brent Watanabe (VS), Rustan Söderling (SE), Theo Triantafyllidis & Kostis Stafylakis (GR), Stewart Brand (VS), Paul Virilio (FR), Liam Young (AUS), Dunne & Raby (VK), Dennis de Bel (NL), Meeus van Dis (NL) en Floor van het Nederend (NL).

Naast de tentoonstelling zal er een publieksprogramma komen van lezingen, workshops, rondleidingen en stadswandelingen.

Prijzen

  • Volwassenen€ 5,00
  • Studenten€ 3,00
  • Scholieren€ 3,00
  • Groepen€ 3,00 (min. 12 p.)
  • KinderenGratis
  • MuseumpasGratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *