Ga naar inhoud

Expositie SJEVRAOJE

SNS Expertisecentrum, Maastricht

Mixed media kunstenaar Daniël Heynen opent een nieuwe expositie in het SNS expertisecentrum.

Contact

SNS Expertisecentrum
Petrus Regoutplein 3
Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

Hij brengt hierin een ode aan de iconen van Maastricht. De bekende stadsbeelden als de Sint Servaasbrug, 't Mooswief, de Stadsengel van Maastricht (zie voorpagina) en het Stadhuis worden in een nieuw jasje gestoken. Heynen laat zich graag inspireren door street artists zoals Shepard Fairey (OBEY) en de beroemde architect Pierre Cuypers uit Roermond, die onder andere het Rijksmuseum en Centraal Station van Amsterdam heeft ontworpen. De expositie zal dus grotendeels bestaan uit diverse grafische hedendaagse kunst ontwerpen die gebaseerd zijn op bekende stadsiconen. Heynen wordt hierbij ondersteund door letsmakeartwork.nl, een kunstenaarscollectief dat in 2020 is opgerich…

Hij brengt hierin een ode aan de iconen van Maastricht. De bekende stadsbeelden als de Sint Servaasbrug, 't Mooswief, de Stadsengel van Maastricht (zie voorpagina) en het Stadhuis worden in een nieuw jasje gestoken. Heynen laat zich graag inspireren door street artists zoals Shepard Fairey (OBEY) en de beroemde architect Pierre Cuypers uit Roermond, die onder andere het Rijksmuseum en Centraal Station van Amsterdam heeft ontworpen. De expositie zal dus grotendeels bestaan uit diverse grafische hedendaagse kunst ontwerpen die gebaseerd zijn op bekende stadsiconen. Heynen wordt hierbij ondersteund door letsmakeartwork.nl, een kunstenaarscollectief dat in 2020 is opgericht. Al vanaf kinds af aan wandelt Heynen met gefascineerde én geïnspireerde blik door Maastricht. Als Roermondenaar ligt de stad binnen handbereik en ging hij regelmatig met zijn ouders naar Maastricht om te genieten van de bourgondische sfeer en de bruisende stad, mede door de aanwezigheid internationale studenten. Graag bezoekt hij belangrijke inspiratiebronnen als het Bonnefantenmuseum en het Marres Museum. Na zijn exposities in het Cuypershuis en The Movement Roermond is het nu tijd voor Heynen om zijn vleugels uit te slaan en een volgend project op gang te zetten in een andere stad. De SNS bank biedt hem nu de kans om te exposeren in het Sphinxkwartier en een ode te brengen aan zijn tweede favoriete stad: Maastricht!

Wanneer

  • Dagelijks t/m 17 november 2023

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *