Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

philharmonie zuidnederland | Scandinavische vergezichten

Maastricht

De Nederlandse première van Peacock Tales (Millennium versie) van Anders Hillborg met op sopraansaxofoon de Zwitserse saxofoniste Valentine Michaud.

Robuuste en pastorale muziek
Diep verbonden met land en volk raken Scandinavische componisten een gevoelige snaar. Met zijn Tweede Symfonie (1902) veroverde Jean Sibelius de harten van zijn Finse landgenoten. De robuuste dan weer pastorale klankwereld sterkte de Finnen in hun onafhankelijkheidsstrijd tegen de Russen. Sibelius zette een overdonderend bouwwerk neer waarin melodische thema’s vrijuit ontluiken.

Peacock Tales is een van Hillborgs meest speelse en populaire werken. De verschillende versies ervan werden wereldwijd meer dan 100 keer uitgevoerd door dirigenten als Gustavo Dudamel, Osmo Vänskä, Sakari Oramo en James Gaffigan. De titel weerspiegelt de zelfbewuste virtuositeit en flamboyantie van de oogverblindende solopartij. Het is door het gebruik van licht en choreografie voor de solist én het publiek een bijzonder soloconcert!

Prijzen

  • Volwassenenvan € 25,00 tot € 48,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *