Ga naar inhoud

Orgelfestival L’Europe & L’Orgue

Maastricht

Het internationale orgelfestival L’Europe & L’Orgue start dit jaar in de Basiliek van Sint Servaas met een bijzonder openingsconcert van organist Marcel Verheggen samen met kamerkoor Studium Chorale*

Voor deze gelegenheid uitgebreid met Franciscuskoor Venlo en vocaal ensemble Lingua e Musica uit Maastricht – onder leiding van Hans Leenders. Het betreft een uniek samenwerkingsproject bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Hans Leenders als artistiek leider van ‘Studium Chorale’.

Op de dinsdagen erna volgen resp. Christian Tarabbia (IT), Johann Vexo (FR), Matthias Havinga (NL), Remy Syrier (NL), Eberhard Lauer (DE) en Laureto Aramendi (ES). Christine Moraal (DE) sluit de reeks af samen met jazzgitarist Joep van Leeuwen met het concert "Orgel Zoekt Gitaar - Tussen Jazz en Gecomponeerde Muziek", een idee van de Stichting Limburgse Componisten.

Op alle tussenliggende vrijdagen zijn er lunchconcerten (12.30-13u) op vier verschillende locaties: de Sint-Servaasbasiliek op het Vrijthof, de Lutherse kerk in de Hondstraat, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek op het OLV-plein en de Martinuskerk in Wyck. 

Reserveren voor concerten is niet nodig. 

Wanneer

  • Elke dinsdag en vrijdag vanaf 4 juli 2023 t/m 22 augustus 2023

Prijzen

  • van € 5,00 tot € 90,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *