Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Samen streven naar respect voor mensenrechten in de foto-expositie

Maastricht

De fototentoonstelling #WeAreAllHumanRightsDefenders, waarin het werk van mensenrechtenverdedigers wereldwijd en lokaal wordt belicht.

Contact

Brusselse Poort 65
6216 CG Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

De expositie is gemaakt door studenten van Maastricht University in samenwerking met Shelter City Maastricht. Shelter City Maastricht ontvangt elk jaar twee mensenrechtenverdedigers uit verschillende delen van de wereld die zich inzetten voor de bescherming van mensenrechten. Tijdens het verblijf van de mensenrechtenverdedigers, zoals journalisten en advocaten, bouwen ze in Maastricht aan hun netwerk en vaardigheden. Daarnaast hebben ze de tijd en ruimte om tot rust te komen. De expositie presenteert zowel het werk van de mensenrechtenverdedigers die de afgelopen jaren in Maastricht hebben verbleven, als dat van lokale inwoners en organisaties, zoals COC Limburg en Extinction Rebellion. Daarnaast nodigt de expositie de bezoeker uit om na te denken over hun eigen rol in het streven naar een rechtvaardige samenleving. “We willen de bezoeker laten zien dat mensen die hun stem laten horen zowel lokaal als wereldwijd uiteindelijk hetzelfde doel nastreven -mensenrechten voor iedereen”, aldus studente Global Studies Marie Theis.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *