Ga naar inhoud

Voyage: Sphinxroutes

Maastricht

Het Sphinxkwartier is de nieuwste uitbreiding van de Maastrichtse binnenstad. De oude industriële panden worden omgetoverd tot een hippe cultuurhub.

Het Sphinxkwartier is de nieuwste uitbreiding van de Maastrichtse binnenstad. De oude industriële panden worden omgetoverd tot een hippe cultuurhub. Maar er is meer te zien en te beleven in dit stukje stad, waar bruisend stadsleven en verstilde natuur elkaar naadloos ontmoeten.

Vier huisjes, vier wandelingen. Wie het Sphinxkwartier verkent zal iets opvallends zien: kleine, groene huisjes zijn in het stadslandscap opgenomen. Elk huisje vertelt een ander verhaal, een wandeling door Maastrichts nieuwste buurt.

Je kunt op de sportieve tour gaan met de activiteitenwandeling of leer meer over de geschiedenis van deze industriebuurt. Kijk eens naar al die mooie architectuur om je heen en wandel naar het oude industrieterrein Bosscherveld voor meer pareltjes. Of duik de wildernis in en zoek de stilte op in die verrassende stukjes natuur die je op onverwachte plekken in het Sphinxkwartier tegenkomt.

Wanneer

  • Dagelijks

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *