Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Maastricht. Lees meer.

Conservatorium Symfonieorkes | The Heroic Emperor of Music


Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Het Symfonieorkest van Conservatorium Maastricht bestaat uit een internationale multiculturele samenstelling waar zeer getalenteerde studenten van over de hele wereld hun talent in muziek ontwikkelen. Studenten worden ondersteund door het docententeam dat bestaat uit succesvolle (uitvoerende) musici van internationale naam en faam. Ervaar de muziek, het talent en geniet van het concert!

Het pianoconcerto is gecomponeerd in de ‘heldhaftige toonsoort’ van Es majeur. Deze lichtgevende tonaliteit geeft een duidelijke weergave van het triomfalisme bij Beethoven. Symfonie nr. 3 staat tevens bekend als ‘Heldhaftig’. Volgens velen is dit de beste symfonie ter wereld. Voor dirigent Miquel Rodrigo toont het dat heldendom niets anders is dan het eigen vermogen van de mens om te vechten, om gecompliceerde omstandigheden te overwinnen en door te gaan.

Wanneer

  • woensdag 9 maart 2022om 20.00 uur

Prijzen

  • € 17,50

Locatie