Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

NUL | Viering 57ste Dies Natalis


Helaas is dit evenement geannuleerd. Kijk voor de actuele informatie over dit evenement op de website van de organisator.

Ieder jaar wordt in de periode voorafgaand aan Carnaval herdacht dat in 1965, als ludiek protest tegen het ontbreken van ee…

Helaas is dit evenement geannuleerd. Kijk voor de actuele informatie over dit evenement op de website van de organisator.

Ieder jaar wordt in de periode voorafgaand aan Carnaval herdacht dat in 1965, als ludiek protest tegen het ontbreken van een universiteit in de Provincie Limburg, de Narren Universiteit Limburg werd opgericht. Na de succesvolle viering van het elfde lustrum in 2020 in het theater is besloten voortaan jaarlijks terug te keren de vieringen van de verjaardag, dat wil zeggen de Dies Natalis. Tijdens deze viering wordt het Narrenacademisch jaar geopend en gesloten. Op het programma staan doctoraalexamens van Resi Coumans (Kroegbazin, Roermond), Petra Dassen (Burgemeester, Kerkrade) en Servė Hermans (Theatermaker, Toneelgroep Maastricht). Buutteredner Har Daniëls zal promoveren tot doctor humoris causa en niemand minder dan Sjpassminister Fer Kousen zal worden geïnstalleerd als nieuwe hoogleraar. Gedurende de hele avond zal Big Band Boesten voor de muzikale inbreng zorgen. Het belooft een knotsgekke viering te worden.

Locatie