Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

I.v.m. de aangepaste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is dit evenement uitgesteld. Kijk voor de actuele informatie over dit evenement op de website van de organisator.

Als wetenschappers een nieuw en onbekend fossiel ontdekken dan mogen ze hun ontdekking zelf een naam geven. Soms is de vorm van het dier doorslaggevend, soms de vindplaats maar sommigen kiezen de naam van hun favoriete rockster. In de nieuwste tentoonstelling van het Natuurhistorisch Museum Maastricht Rock Fossils on Tour zie je een serie realistische modellen van fossielen die alle…

Lees verder

I.v.m. de aangepaste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is dit evenement uitgesteld. Kijk voor de actuele informatie over dit evenement op de website van de organisator.

Als wetenschappers een nieuw en onbekend fossiel ontdekken dan mogen ze hun ontdekking zelf een naam geven. Soms is de vorm van het dier doorslaggevend, soms de vindplaats maar sommigen kiezen de naam van hun favoriete rockster. In de nieuwste tentoonstelling van het Natuurhistorisch Museum Maastricht Rock Fossils on Tour zie je een serie realistische modellen van fossielen die allemaal genoemd zijn naar artiesten uit de pop, rock en metal wereld zoals o.a. David Bowie, Lemmy (Motörhead), Mick Jagger (Rolling Stones), Bob Weir (Gratefull Dead) en Sid Vicious (Sex Pistols). Rock Fossils on Tour laat op deze manier de meer humoristische kant van de natuurhistorie zien. Fossielen en rocksterren ontmoeten elkaar op een bijzondere manier in deze unieke, tikkeltje bizarre tentoonstelling.

Zaterdag 8 februari van 13:00 tot 16:30 vind de opening van de tentoonstelling Rock Fossils on Tour plaats. Niemand minder dan popjournalist en columnist Leon Verdonschot zal de opening van Rock Fossils on Tour verrichten. Hij wordt daarin begeleid door de stevige muziek van de rockband Heavy Hoempa. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de mensen van het bedrijf 10 Tons en de Zweedse paleontoloog Mats Eriksson, de makers van de expo. Zij zullen deze dag een lezing verzorgen. Bezoekers kunnen in het Rock Fossils Café geheel in stijl bijkomen van alle indrukken. Het Natuurhistorisch Museum Maastricht zal op deze dag op alle fronten swingen en rocken! 

Lees minder

Prijzen

  • Volwassenen€ 7,20
  • Senioren€ 5,20
  • KinderenGratis Kinderen t/m 4 jaar
  • Kinderen€ 4,60 Kinderen 5 tot 11 jaar
  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis
  • Studenten€ 6,20
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 6,20

Locatie

Neem alvast een kijkje