Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Concert Kamerkoor Quartna | Afscheid en Verlangen

Maastricht

Kamerkoor Quartna telt ongeveer 24 leden, amateurzangers afkomstig uit alle windstreken van Nederland, vaak al lang geleden neergestreken in Maastricht.

Quartna bestaat sinds 1987 en geeft jaarlijks enkele concerten, soms in samenwerking met ensembles en solisten, en soms met een ander koor. Na…

Quartna bestaat sinds 1987 en geeft jaarlijks enkele concerten, soms in samenwerking met ensembles en solisten, en soms met een ander koor. Naast renaissance-, barok- en romantische muziek zingt het koor ook hedendaags werk. Quartna staat onder muzikale leiding van Arno Kerkhof. Over onze dirigent: Arno Kerkhof (1973) studeerde aan het Maastrichts conservatorium piano, orgel en kerkmuziek. Vervolgens studeerde hij orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij in 1999 cum laude het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Hij behaalde prijzen op internationale orgelconcoursen en bouwde een concertpraktijk op met regelmatige optredens in Helsinki, Thüringen, Italië, Denemarken, Nederland en België. Hij is dirigent-organist van het St.-Petruskoor van de dekenale Grote Kerk te Sittard en van het St.-Ceciliakoor van de Nicolaaskerk te Valkenburg, dirigent van Vocaal Ensemble Arabesque te Geleen en sinds september 2007 van Quartna. Daarnaast is hij actief als pianist en is hij als docent piano verbonden aan muziekschool Schunck in Heerlen. Over het programma: Quartna wil in dit programma een verbinding leggen tussen Oost-Europese en Brits-Amerikaanse muziek. Dit aan de hand van werk van Bartok, Janaček, Górecki, Kodály, Koessler, Britten, Finzi, Kosma, Parry en Vaughan Williams. Het thema 'Verbinding' drukt uit dat ondanks de afstand tussen Oost-Europa en de Angelsaksische landen (qua topografie, politiek, geschiedenis, cultuur, muziek) de thema’s in de liederen vaak dicht bij elkaar liggen. Afscheid en verlangen vormen de gedeelde emoties in de muziek.

Prijzen

  • € 10,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *