Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

2000 Jaar oude Tongenaren

Gallo-Romeins Museum, Tongeren

De goede bewaarstaat van de schedelresten en de resultaten van het DNA-onderzoek lieten toe om gezichtsreconstructies uit te voeren.

Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Voor het eerst in België reconstrueerden specialisten het gezicht van enkele mensen die leefden in de Romeinse tijd. In 2013 kwam tijdens opgravingen in Tongeren een Romeins grafveld tevoorschijn dat 2000 jaar oud is. Vooral één graf trok de aandacht van de onderzoekers. Het was de laatste rustplaats van een volwassen man en twee kinderen. De gezichten van de volwassen man en twee kinderen konden de onderzoekers reconstrueren en zijn te zien in de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum. 

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *