Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is afgelopen

De Limburgse Taal & …

Maastricht, Maastricht

In de Podcast 'De Limburgse Taal & …’ onderzoeken Ruud Kleinen en Harry Rouschop welke rol het dialect nog speelt in de Limburgse maatschappij.

In de podcast ‘De Limburgse Taal & …’ onderzoeken Ruud Kleinen en Harry Rouschop aan de hand van interviews met ervaringsdeskundigen welke rol het dialect nog speelt in de Limburgse maatschappij. Sinds 1997 wordt de Limburgse taal door de Nederlandse en de provinciale overheid officieel erkend als streektaal. Toch maken veel Limburgers zich zorgen over het voortbestaan van het dialect. Bekende Limburgers vertellen over hun band met de Limburgse streektaal en Frans Pollux sluit elke podcast af met een (muzikale) column.

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar onder andere wordt gesproken over het in leven houden van de Limburgse taal door middel van de media, meertaligheid en dialect in het onderwijs. 

Wanneer

  • Dagelijks

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *