Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

De keuze van Duncan Ward | Philharmonie Zuidnederland

Maastricht

Francis Poulenc kon niet vermoeden dat hij in het laatste weekend van januari 1963 in het Staargebouw in Maastricht zijn allerlaatste concert gaf.

Contact

Adres:
Theater aan het Vrijthof
Vrijthof 47
6211 LE Maastricht
Plan je route
Afstand:

Op woensdag 30 januari belde Poulenc vanuit zijn Parijse appartement een lunchafspraak af. Nog geen paar uur later werd een hartaanval hem fataal.

Toen Duncan Ward dit hoorde, moést hij muziek van Poulenc dirigeren; in diezelfde stad, waar Poulenc exact 60 jaar geleden zijn allerlaatste concert gaf. Hiervoor gaat Duncan een spannende samenwerking aan met de Iraans-Amerikaanse klavecimbelvirtuoos Mahan Esfahani. Esfahani brengt Poulencs dansante Klavecimbelconcert. ‘Een heerlijk feestje’, schreef The Times enthousiast na een eerdere uitvoering van Esfahani. En welke muziek past daar beter bij dan Beethovens Zevende die door Wagner ‘de apotheose van de dans’ werd genoemd.

Prijzen

  • van € 25,00 tot € 48,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *