Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Ex­po­si­tie 'Ver­drag van Maas­tricht'

Maastricht

Bezoek de permanente expositie over het Verdrag van Maastricht in het Gouvernement aan de Maas, het provinciehuis van Limburg.

Contact

Adres:
Gouvernement aan de Maas - Provinciehuis
Limburglaan 10
6229 GA Maastricht
Plan je route
Afstand:

Gouvernement aan de Maas. De de plek waar 30 jaar geleden wereldgeschiedenis werd geschreven, het fundament van de Europese Unie werd gelegd én waar de euro is geboren.

De expositie 'Ver­drag van Maas­tricht' laat met oude videobeelden, nieuwsfoto’s en voorwerpen zien hoe de onderhandelingen voor het verdrag en de ondertekening in 1991 en 1992 verliepen. Ook wordt onder meer aandacht besteed aan de rol van toenmalig koningin Beatrix en het belang van het verdrag als peiler voor de huidige EU. In een vitrine is een ondertekende versie van het verdrag te zien, met de originele handtekeningen van onder meer de toenmalig Franse president Mitterrand, de Duitse oud-bondskanselier Kohl en voormalig minister-president Lubbers.

Naast groepsrondleidingen (vanaf 15 pers.) is het op woensdag 28 september ook mogelijk de expositie in een kleinere groep of alleen te bezoeken.

Tijdstippen (2 tijdslots):

  • 11:00 – 11:45 of
  • 11:45 – 12:30

Wanneer

  • Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 09.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *