Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Portretten van hier/1955-1966 Frans Grummer

Céramique, Maastricht

Deze tentoonstelling vertelt geen verhaal. Het is eerder een gevel met vierduizend ramen, met achter elk raam een mens, stadsgenoot vaak, uit een voorbije tijd, een raadsel, een enigma.

Contact

Centre Céramique
Céramique
Avenue Céramique 50
6211 KV Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

Frans Grummer was van 1955 tot 1972 als zelfstandig fotograaf gevestigd aan het Vrijthof. In 2021 overleed Frans op 97 jarige leeftijd. Hij liet een indrukwekkend archief met duizenden negatieven na. Naast interessante reclamefoto’s voor bedrijven als Artifort, Mosa en Sphinx vonden we ruim 4000 portretten van mensen uit Maastricht en omstreken. Deze tentoonstelling laat slechts een deel hiervan zien. In het boek Portretten van hier zijn zowat alle foto’s afgebeeld. Alle rangen en standen, van notabelen tot fabrieksarbeiders, kreeg hij voor zijn lens. De ene voor een portret, de andere voor een pasfoto. De vraag is, is er een verschil? Helaas zijn veel mensen op de foto’s niet meer onder ons. Maar gelukkig zijn er nog genoeg in leven, al zullen we de meesten niet meer herkennen.

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *