Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Samir Calixto | Dido Aeneas us & all


Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Purcell is een mijlpaal in zowel de muziekgeschiedenis als de westerse cultuur. Het werk, geïnspireerd op de boeken V en VI uit Vergilius' Aeneas, beschrijft de tragische liefdesgeschiedenis tussen de twee mythische personages, maar reikt veel verder dan dat. In zijn interpretatie concentreert Samir Calixto zich op ons voortdurende verlangen naar onze wederhelft, en de merkwaardige paradox van de constante staat van eenzaamheid die hiermee gepaard gaat. Zo bezien confronteert Purcell’s epische werk onze beperkte visie op romantische liefde met een bredere, universele liefde, die ligt in wederzijdse vrijheid en het begrijpen van onze plaats in een groter geheel. Het is de transformatie van Dido en Æneas (jij en ik) naar Us (wij als een samenleving) & All …

Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Purcell is een mijlpaal in zowel de muziekgeschiedenis als de westerse cultuur. Het werk, geïnspireerd op de boeken V en VI uit Vergilius' Aeneas, beschrijft de tragische liefdesgeschiedenis tussen de twee mythische personages, maar reikt veel verder dan dat. In zijn interpretatie concentreert Samir Calixto zich op ons voortdurende verlangen naar onze wederhelft, en de merkwaardige paradox van de constante staat van eenzaamheid die hiermee gepaard gaat. Zo bezien confronteert Purcell’s epische werk onze beperkte visie op romantische liefde met een bredere, universele liefde, die ligt in wederzijdse vrijheid en het begrijpen van onze plaats in een groter geheel. Het is de transformatie van Dido en Æneas (jij en ik) naar Us (wij als een samenleving) & All (wij als deel van alles wat om ons heen, boven en voorbij ons bestaat).

In deze nieuwe voorstelling definieert het accepteren van iemands inherente eenzaamheid een persoonlijke reis om een bewuster mens te worden. Twee dansers, Samir Calixto en Camilla Montesi, zullen deze fysieke reis ondernemen, waarbij de intensiteit van de dans de vele tinten zal onthullen van wat wij definiëren als liefde, in een diepgaande zoektocht naar de uiterste betekenis ervan.

Prijzen

  • € 17,50

Locatie