DepARTment Store | 75 jaar beeldende kunst in Heerlen

Met de collectietentoonstelling depARTment STORE. 75 jaar Beeldende Kunst in Heerlen vieren ze 75 jaar presenteren en collectioneren van hedendaagse kunst in Heerlen.

De tentoonstelling laat een dwarsdoorsnede zien van de eigenzinnige gemeentelijke collectie SCHUNCK en illustreert hoe ku…

Lees verder

Met de collectietentoonstelling depARTment STORE. 75 jaar Beeldende Kunst in Heerlen vieren ze 75 jaar presenteren en collectioneren van hedendaagse kunst in Heerlen.

De tentoonstelling laat een dwarsdoorsnede zien van de eigenzinnige gemeentelijke collectie SCHUNCK en illustreert hoe kunstenaars de afgelopen 75 jaar traditionele thema’s in de schilderkunst op uiteenlopende wijze hebben verbeeld. Verwijzend naar de geschiedenis van het Glaspaleis als warenhuis vroeg SCHUNCK 10 collectiekunstenaars om speciaal voor deze gelegenheid een voor de verkoop bestemde multiple te maken. Een exclusief ‘artistiek product’ in een oplage van 25 stuks op het grensvlak van beeldende kunst en design. De eerste editie van iedere serie multiples wordt opgenomen in de collectie. De rest van de oplage is voor publiek te koop in de tijdelijke museumshop in de hal, evenals een selectie overige artistieke producten en kunstwerken in oplage van collectiekunstenaars. De inrichting van de hal én de museumzaal is met een knipoog geïnspireerd op het moderne ‘warenhuis’ van nu: de concept store. Daarnaast toont Christie van der Haak haar monumentale ‘totaalkunstwerk’ Knisper knasper knoesper (2019), met onder andere één van de actuele aankopen van SCHUNCK, in de vitrine. De installatie bestaat uit een combinatie van oud en nieuw werk, bijvoorbeeld een schilderij met speciaal voor deze installatie ontworpen behang als drager, een vloerkleed van vinyl en stoelen met weelderige bekleding. 

Lees minder

Wanneer

  • elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 15 maart 202011.00 - 17.00 uur
  • 24-25 februari gesloten

Prijzen

  • € 6,50 Gratis voor museumkaarthouders

Locatie