Ga naar inhoud

Dutch Classical Talent Mattias Spee

Maastricht

De Nederlandse pianist en componist Mattias Spee is gebiologeerd door de nacht. In zijn programma onderzoekt hij de emoties die een mens kan voelen tijdens de verschillende stadia van een slapeloze nacht.

Een concert als een reis door de nacht – met eigen werk en stukken van componisten zoals Chopin, Poulenc en Skrjabin, die zich hebben laten inspireren door het mysterieuze, ongrijpbare karakter van de nacht. Uit het juryrapport: ‘Een eigenzinnig en veelzijdig muzikant improviseert en componeert. Zowel in zijn spel, zijn voorkomen als in zijn repertoirekeuze komt zijn rebelse en activistische inborst tot uiting.’

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair.

Wanneer

  • Zondag 8 oktober 2023 om 11.30 uur

Prijzen

  • € 17,50

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *