Componistendag César Franck


Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

‘Ik heb veel gedurfd, maar je zult zien, de volgende keer durf ik nog veel meer!’ zei hij ooit. De Franse componist Cesar Franck was een laatbloeier. Veel componisten streefden naar het schrijven van negen symfonieën. Haydn haalde er 106. Franck schreef er maar een; op vijfenzestigjarige leeftijd, twee jaar voor zijn dood. Maar zijn Symfonie in D is geniaal en werd zeer beroemd, net als veel wat hij op latere leeftijd componeerde. Zoals de muziek voor zijn geliefde orgel, de Vioolsonate waarin hij een leven beschrijft – zijn huwelijkscadeau voor een beroemde violist – en zijn fantastische Variations symphoniques voor piano en orkest,…

Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

‘Ik heb veel gedurfd, maar je zult zien, de volgende keer durf ik nog veel meer!’ zei hij ooit. De Franse componist Cesar Franck was een laatbloeier. Veel componisten streefden naar het schrijven van negen symfonieën. Haydn haalde er 106. Franck schreef er maar een; op vijfenzestigjarige leeftijd, twee jaar voor zijn dood. Maar zijn Symfonie in D is geniaal en werd zeer beroemd, net als veel wat hij op latere leeftijd componeerde. Zoals de muziek voor zijn geliefde orgel, de Vioolsonate waarin hij een leven beschrijft – zijn huwelijkscadeau voor een beroemde violist – en zijn fantastische Variations symphoniques voor piano en orkest, een betoverende transformatie van duister naar licht. Ga met de musici van philharmonie zuidnederland, chef-dirigent Duncan Ward en de Russische pianogigant Dennis Kozukhin (‘Duizelingwekkend’, aldus de Chicago Tribune) kopje onder in het weelderige klankuniversum van Cesar Franck.

Wanneer

  • zaterdag 22 januari 202213.00 - 20.30 uur

Prijzen

  • € 58,00 Sterrang
  • € 53,00 Rang 1
  • € 48,00 Rang 2
  • € 37,00 Rang 3

Locatie