Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Chaim van Luit: Grondstof

SCHUNCK Glaspaleis, Heerlen

Chaim van Luit (1985, Heerlen) presenteert met zijn nieuwe installatie ‘Grondstof’ in en vanuit de vitrine van het Glaspaleis een installatie over het mijnverleden én -heden.

Contact

SCHUNCK Glaspaleis
Bongerd 18
Heerlen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

Bij Chaim van Luit is de fysieke zoektocht in wezen het kunstwerk. Hij verzamelt uitzonderlijke sporen van menselijk, en soms dierlijk, handelen. Het resulteert in herinterpretaties in de vorm neoninstallaties, schilderijen of sculpturen. Hierbij is zijn graffitiachtergrond voelbaar. Voor ‘Grondstof’ werd Van Luit geïnspireerd door een opbergsysteem met kledinghaken en kettingen dat gedurende de mijnbouw veelvuldig werd gebruikt. Bij het lokale recyclebedrijf RD4 heeft hij samen met medewerkers van het bedrijf kledingstukken en andere accessoires op kleur verzameld. Hiermee creëerde hij een dertig-meter-brede regenboog van stof in de volle breedte - én diepte- van de vitrine.

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *