Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Maastricht. Lees meer.
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

philharmonie zuidnederland | Inauguratieconcert Duncan Ward


Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Het begin van een nieuwe creatie. De nieuwe Britse chef-dirigent van het philharmonie zuidnederland Duncan Ward verheugd zich enorm. De musici staan te trappelen. Met dit zinnenprikkelende concertprogramma opent Duncan Ward de deuren naar een inspirerende gezamenlijke toekomst. De solide basis die het orkest de afgelopen jaren met Dmitri Liss legde, is de startbaan voor een vlucht naar nieuwe hoogten en uitdagende vergezichten. ‘Wij spreken dezelfde muzikale taal, dan kun je samen vliegen’, zei Duncan Ward na zijn kennismaking met het orkest. Zie hier zijn avontuurlijke visitekaartje: Bruisende jazz en melancholie in Ravels Pianoconcert in G met als solist de Franse toppianist Cedric Tiberghein. (‘Scherp, poëtisch en kleurrijk’ The Times.) Operamuziek van Willem Jets. Zijn Ritratto w…

Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Het begin van een nieuwe creatie. De nieuwe Britse chef-dirigent van het philharmonie zuidnederland Duncan Ward verheugd zich enorm. De musici staan te trappelen. Met dit zinnenprikkelende concertprogramma opent Duncan Ward de deuren naar een inspirerende gezamenlijke toekomst. De solide basis die het orkest de afgelopen jaren met Dmitri Liss legde, is de startbaan voor een vlucht naar nieuwe hoogten en uitdagende vergezichten. ‘Wij spreken dezelfde muzikale taal, dan kun je samen vliegen’, zei Duncan Ward na zijn kennismaking met het orkest. Zie hier zijn avontuurlijke visitekaartje: Bruisende jazz en melancholie in Ravels Pianoconcert in G met als solist de Franse toppianist Cedric Tiberghein. (‘Scherp, poëtisch en kleurrijk’ The Times.) Operamuziek van Willem Jets. Zijn Ritratto was het allereerste muzikale slachtoffer van de coronalockdown, maar nu dus springlevend in de Suite. En het beroemde Concert voor orkest van Bela Bartók. Fasten your seatbelts!

Prijzen

  • Vanaf €21

Locatie