Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Maastricht. Lees meer.

Macht, Wellust en Zink


Contact

Adres:
Bureau Europa
Timmerfabriek, Boschstraat 9
6211 AS Maastricht
Plan je route
Afstand:

Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Bureau Europa, platform voor architectuur en design, brengt het verhaal over het element zink. De expositie duikt in de…

Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

Bureau Europa, platform voor architectuur en design, brengt het verhaal over het element zink. De expositie duikt in de ontwikkeling van een van de eerste industrieën in Europa en de wel erg dynamische grens- en grondpolitiek. In Macht, Wellust en Zink loop je over de daken van Parijs, hét meest in het oog springende voorbeeld van zinkarchitectuur, maak je kennis (met de verhalen van) high societydame Fanny Mosselman, ‘pluk’ je het unieke en welbekende Limburgse bloempje en ontdek je de veelzijdigheid en impact van zink aan de hand van sculpturen, ornamenten, gereedschappen en foto’s Uiteraard mogen een kennismaking met Neutraal Moresnet, het vierde land aan het Drielandenpunt, en diverse connecties met het heden niet ontbreken. Naast de expositie is er uiteraard nog meer te doen en te beleven! Zo zijn er diverse lezingen, workshops, excursies en wandelingen van moderne ‘zinkmeesters’ en kunstenaars om je beleving compleet te maken.

Wanneer

  • elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 13 december 202112.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 5,00
  • Studenten€ 3,00
  • MuseumpasGratis
  • KinderenGratis t/m 12 jaar.

Locatie