Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Leven voor de zorg

Sittard

Foto’s, documenten en objecten geven een goed beeld van 200 jaar geschiedenis van een leven in de zorg. 

Kijk voor een overzicht van de genomen coronamaatregelen voorafgaand (reserveren) en tijdens je bezoek op de website van de desbetreffende organisatoren en instellingen.

In 2022 vieren de Dochters van de Goddelijke Voorzienigheid van Créhen (Fr.) hun 200-jarig jubileum. Hun komst naar Limburg heeft alles te maken met de grote spanningen tussen kerk en staat in Frankrijk rond 1900. Kloosterorden waren niet langer gewenst en zij zochten daarom elders hun onderkomen. De expositie begint met de vele andere zogenaamde refugieorden die zich destijds in onze regio hebben gevestigd.

Er zijn fragmenten die je kan beluisteren van interviews met zusters en personeel die in het ziekenhuis hebben gewerkt. Foto’s, documenten en objecten geven een goed beeld van 200 jaar geschiedenis van een leven in de zorg. 

Prijzen

  • € 6,50

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *