Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

2-daags seminar Wittgenstein over religieus geloof

Rubico, school voor Filosofie en Cultuur, Maastricht

Ludwig Wittgenstein (1889-1951) heeft de moderne filosofie diepgaand beïnvloed. Tijdens de eerste dag van dit seminar wordt zijn beroemde Tractatus logico-philosophicus (1922) geplaatst tegen de achtergrond van Wittgensteins frontervaring in WO I.

Contact

Rubico, school voor Filosofie en Cultuur
Weustenraadstraat 3
Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Aanmelden

Hoe moeten we zijn bekende stelling “Van dat, waarover niet kan worden gesproken, moet men zwijgen” begrijpen? ‘s Middags kijken we naar zijn strenge kritiek op de psychoanalyse van Freud. De tweede dag staat geheel in het teken van Wittgensteins godsdienstfilosofie. Religieus geloof is onmogelijk te beoordelen als een cognitief taalspel. Wie dat doet, hanteert wetenschappelijke criteria. Geloof is volgens Wittgenstein een gebied waarop men voortdurend tegen de grenzen van de taal opbotst, maar dat maakt het niet minder respectabel of waardevol. Spreker is filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers.

Prijzen

  • € 97,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *