Ga naar inhoud

Boekhandel Dominicanen

Binnenstad, Maastricht

Sinds het najaar van 2006 zetelt boekhandel Dominicanen in de eeuwenoude Dominicanenkerk te Maastricht. Een wandeling door de Dominicanenkerk is een ervaring op zich, men noemt dit niet voor niets de mooiste boekhandel van de wereld!

Sinds het najaar van 2006 vind je hier de bijzondere boekhandel Dominicanen (voorheen Selexyz Dominicanen en Polare Maastricht) in de eeuwenou…

Sinds het najaar van 2006 vind je hier de bijzondere boekhandel Dominicanen (voorheen Selexyz Dominicanen en Polare Maastricht) in de eeuwenoude Dominicanenkerk te Maastricht. Tweehonderd jaar geleden verloor de kerk haar sacrale functie, en ze deed sindsdien vele jaren dienst als onder meer slangenhuis, fietsenstalling en carnavalstempel. Veel Maastrichtenaren hebben hier bijzondere herinneringen zoals bijvoorbeeld de ‘eerste kus’. Deze rijke historie voel je nog steeds terug in deze prachtige locatie. Boekhandel Dominicanen heeft een breed en diep assortiment publieksboeken, muziek en boeken voor professionals. Maar ook voor de niet-boekliefhebber is dit een plek die je bezocht móet hebben als je in Maastricht bent. Op het voormalige priesterkoor van de Dominicanenkerk kun je terecht voor een overheerlijke cappuccino of een lunch, verzorgd door het befaamde Blanche Dael Coffeelovers (dé Maastrichtse Stadsbranderij). Boekhandel Dominicanen doet ook dienst als cultureel podium. Er vinden regelmatig lezingen, debatten en muziekoptredens plaats en er is ruimte voor expositie.

Een wandeling door de Dominicanenkerk is een ervaring op zich, men noemt dit niet voor niets de mooiste boekhandel van de wereld!

Openingstijden

  • Elke maandag 10.00 - 18.00 uur
  • Elke dinsdag 09.00 - 18.00 uur
  • Elke woensdag 09.00 - 18.00 uur
  • Elke donderdag 09.00 - 21.00 uur
  • Elke vrijdag 09.00 - 18.00 uur
  • Elke zaterdag 09.00 - 18.00 uur
  • Elke zondag 12.00 - 18.00 uur

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *