Ga naar inhoud

Bisschopsmolen

Jekerkwartier, Maastricht

Een must-see wanneer je Maastricht bezoekt: de Bisschopsmolen. In het romantische Jekerkwartier vind je deze watermolen. De molen was in de 11e eeuw in het bezit van Godfried van Bouillon en na zijn dood van de Luikse Prins-bisschop.

Een must-see wanneer je Maastricht bezoekt: de Bisschopsmolen. In het romantische Jekerkwartier vind je deze watermolen. De molen was in de 11e eeuw in het bezit van Godfried van Bouillon en na zijn dood van de Luikse Prins-bisschop. Via de Bisschopsmolengang kom je aan de achterzijde (gevel dateert uit 1609), waar het rad van deze watermolen te zien is. Een very instagrammable plekje! Even neerstrijken op het muurtje en genieten van een stukje vlaai, die je…

Een must-see wanneer je Maastricht bezoekt: de Bisschopsmolen. In het romantische Jekerkwartier vind je deze watermolen. De molen was in de 11e eeuw in het bezit van Godfried van Bouillon en na zijn dood van de Luikse Prins-bisschop. Via de Bisschopsmolengang kom je aan de achterzijde (gevel dateert uit 1609), waar het rad van deze watermolen te zien is. Een very instagrammable plekje! Even neerstrijken op het muurtje en genieten van een stukje vlaai, die je natuurlijk zoals de locals uit de hand eet. Vanaf 2005 is de molen weer herenigd met de ambachtelijke bakkerij. Voor het zien, ruiken en proeven van de eeuwenoude keten boer-molenaar-bakker ben je van harte welkom in de Bisschopsmolen en de aanpalende ambachtelijke bakkerij aan de Stenenbrug. Tijdens een rondleiding beleef je hier, onder het genot van Limburgse Speltvlaai en koffie, het complete authentieke proces. De molenaar maalt in de gerestaureerde watermolen het oergraan Kollenberger Spelt en de bakker bakt hiervan de smakelijkste en gezondste brood- en gebaksoorten. 

Altijd al zelf een vlaai willen bakken? Volg een workshop vlaai bakken bij de Bisschopsmolen. 

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag 08.30 - 17.00 uur
  • Elke woensdag 08.30 - 17.00 uur
  • Elke donderdag 08.30 - 17.00 uur
  • Elke vrijdag 08.30 - 17.00 uur
  • Elke zaterdag 08.30 - 17.00 uur
  • Elke zondag 09.00 - 17.00 uur

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *