Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Passieconcert 'De 14 Stonden'

Maastricht

Het Basilicakoor van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek Maastricht en de Cappella Sancti Servatii geven gezamenlijk een Passieconcert. Uitgevoerd wordt het indrukwekkende oratorium ‘De Veertien Stonden' van de Maastrichtse componist Hans Leenders.

Contact

Adres:
Onze Lieve Vrouwebasiliek
Onze Lieve Vrouweplein 7
6211 HD Maastricht
Plan je route
Afstand:

Hans Leenders componeerde dit werk op tekst van de Belgische priester-dichter Guido Gezelle (1830-1899). De indringende tekst is geen navertel…

Hans Leenders componeerde dit werk op tekst van de Belgische priester-dichter Guido Gezelle (1830-1899). De indringende tekst is geen navertelling van de passiegeschiedenis zoals bekend uit de evangelies, maar biedt commentaren en overpeinzingen bij elk van de veertien staties. Zo ontstond een dramatische muzikale vertaling van de kruisweg van Jezus. Leenders schreef dit oratorium in 2017 voor gemengd koor en klein orgel, waarbij de verschillende intermezzi op groot orgel worden uitgevoerd. De optredende personages zoals Maria Magdalena, Simon van Cyrene en Jezus Christus worden herkenbaar ten gehore gebracht in de steeds terugkerende Leitmotiven. Dit bijzondere Passieconcert kent een uitzonderlijke ‘Maastrichtse‘ signatuur; de twee koren van de twee Basilica’s van de Maastrichtse binnenstad voeren gezamenlijk dit indrukwekkend werk uit van de Maastrichtse componist Hans Leenders. Uitvoerenden: Koren: Basilicakoor Onze Lieve Vrouwe Basiliek en Cappella Sancti Servatii (voorbereiding Cappella Sancti Servatii door dirigent Hans Heykers) Orgelbegeleiding klein orgel: Sjef Streukens Groot orgel: Marcel Verheggen Muzikale leiding: Hans Leenders.

Prijzen

  • € 10,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *