Ga naar inhoud

Once Upon a Law: the Grimm Brothers

Maastricht

Een Engelstalige tentoonstelling die de relatie toont tussen de verhalen van de Gebroeders Grimm en hun werk over taal en rechtspraak.

Contact

Adres:
Aula, Minderbroedersberg 4-6
Minderbroedersberg 4
Maastricht
Plan je route
Afstand:

Het verkent op een vernieuwende manier hoe de Gebroeders de juridische cultuur van hun tijd verbeeldden door verhalen te vertellen en hun stud…

Het verkent op een vernieuwende manier hoe de Gebroeders de juridische cultuur van hun tijd verbeeldden door verhalen te vertellen en hun studies op het gebied van taal. Het is gericht op de juridische omgeving van de Gebroeders, op hun verhalen en de onderliggende juridische gewoonten die daarin zichtbaar worden, op hoe taal een sleutelrol speelt in de juridische cultuur en hoe nauw deze verbonden is met tradities en verhalen. Sprookjes en voorwerpen fungeren daarbij als een toegangspoort tot recht en taal. Door die lens worden onderliggende juridische mechanismen zichtbaar in de thema's van hun beroemdste sprookjes. In feite begonnen de gebroeders Grimm sprookjes te verzamelen als een manier om deze mechanismen in kaart te brengen ten behoeve van andere geleerden; hun oorspronkelijke bedoeling had niets te maken met het vertellen van verhalen aan kinderen. Zeldzame boeken tentoongesteld Zeldzame juridische boeken en zeer kostbare geïllustreerde sprookjes uit de zogenaamde “Golden Age of Illustration” (jaren 1880-1930) worden tentoongesteld. Er is een interactief paneel waar men de cape met capuchon van Roodkapje kan dragen en een selfie kan nemen met een op maat gemaakt sprookjesachtergrond. De tentoonstelling belicht de breedte van de “Golden Age of Illustration” collectie van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht, een kostbare verzameling van meer dan vijftig van de mooist geïllustreerde kinderboeken van rond de eeuwwisseling van de twintigste eeuw. De tentoonstelling geeft een nieuwe blik op deze bekende sprookjes.

Wanneer

  • Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag t/m 22 december 2022 08.00 - 18.30 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *