Ga naar inhoud

Fototentoonstelling De Mix Nederland 'Vieren!'

Céramique, Maastricht

Duo tentoonstelling bij NS station Maastricht en Centre Céramique Maastricht.

De tentoonstelling
Presenteert fotografie van Koen Lenarts (1926 -2009) & Roger Cremers (1972). Het meeste werk van Lenarts komt uit Midden- en Zuid-Limbur…

De tentoonstelling
Presenteert fotografie van Koen Lenarts (1926 -2009) & Roger Cremers (1972). Het meeste werk van Lenarts komt uit Midden- en Zuid-Limburg. Hij heeft de folklore van deze provincie in het midden van de jaren vijftig op prachtige wijze vastgelegd. En het grappige is dat veel van die beelden weliswaar gedateerd, maar toch ook nog steeds in zekere zin actueel zijn. Kijk naar de foto’s van het Oud-Limburgs schuttersfeest, de processies, de Palmpasen stoet, het plaatsen van de mei-den. Eigenlijk is er niets veranderd. De gebruiken zijn er nog steeds, zij het in een nieuw jasje. Lenarts’ werk is een mooi tijdsbeeld van werkende, drinkende en vierende Limburgers. Het nieuwe werk van Roger Cremers laat een nieuw tijdsbeeld met een overtuigende blik zien. Vanwege de fotografische kwaliteit zijn de foto's van Koen Lenarts ondergebracht in de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Auteur Paul van der Steen schrijft de tentoonstellingstekst.

“De foto’s van Koen Lenarts & Roger Cremers  geven een bijzondere kijk op het verleden en je ziet herkenbare beelden van het heden. Het is waardevol dat de beelden zijn vastgelegd en dat je kan vergelijken. Het past om die reden uitstekend in Centre Céramique. Verleden en heden worden aan elkaar verbonden. Deze expo geeft tevens een mooie gelegenheid om de vele bezoekers vanuit het station door te verwijzen naar Wyck, en hen bewust te maken dat ook hier een prachtig cultureel aanbod is”. Wim Hupperetz, directeur Centre Céramique.

De Mix Nederland
De Mix Nederland ‘Vieren!’ is de Zuid-Limburgse en zesde editie in een serie van twaalf tentoonstellingen van de Mix Nederland, een initiatief van stichting Beeldmix samen met Centre Céramique, NS en ProRail. De Mix Nederland wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie Limburg. Bij iedere editie wordt historische fotografie gebruikt als bron van inspiratie door de hedendaagse Nederlandse fotografen.

Wanneer

  • Elke dinsdag t/m 15 oktober 2023 09.00 - 20.00 uur
  • Elke woensdag, donderdag en vrijdag t/m 15 oktober 2023 09.00 - 17.00 uur
  • Elke zaterdag en zondag t/m 15 oktober 2023 10.00 - 17.00 uur
  • * NS station Maastricht: t/m 19 augustus 2023
    * Centre Céramique: t/m 15 oktober 2023 | 3e etage

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *