Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

VAN ESTAMPIE TOT BASSE DANSE | Into the Winds

Waalse Kerk, Maastricht

Lang voordat er op primetime sterren over de dansvloer zweefden, was Europa al in de ban van de effecten van muziek op het lichaam.

Contact

Adres:
Waalse Kerk
Sint Pieterstraat 6
6211JN Maastricht
Plan je route
Afstand:

Into the Winds, een opvallende groep jonge blazers die in 2019 op het erepodium van het Internationaal Van Wassenaer Concours stond, doet een genereuze greep uit het instrumentale repertoire van de middeleeuwen en de renaissance. Dat wordt genieten van ongebruikelijke klanken van instrumenten uit een ver verleden. De blazers worden daarbij ondersteund door de pittige ritmen van de percussionist, Laurent Sauron. Moeilijk om bij zo’n onalledaagse happening stil op de stoel te blijven zitten. Het lichaam wil natuurlijk van nature meebewegen. 

Het programma wordt in stijl afgesloten met dansmuziek uit de beroemde verzameling van de Antwerpenaar Tylman Susato. Daaraan vooraf gaan estampie en basse danses van troubadours, overgeleverd uit bronnen daterend uit de 13e tot en met de 16e eeuw. Terug naar de wortels van de dansmuziek.

Prijzen

  • € 25,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *